h

Twee SP'ers uit Venlo op kandidatenlijst Provinciale Statenverkiezingen

6 november 2010

Twee SP'ers uit Venlo op kandidatenlijst Provinciale Statenverkiezingen

06-11-2010 Regioconferentie 1 Vandaag heeft de SP Limburg haar programma en kieslijst voor de Statenverkiezingen in maart vastgesteld. Raadslid Ton Heerschop en bestuurslid Stefan Hugues staan daarbij op plek 8 en 24. "De tijd van de oude politiek en vastgeroeste bestuurderspartijen is voorbij; de tijd is aan de SP!"

De Limburgse SP-leden hebben vanmiddag in Roermond gestemd over het verkiezingsprogramma en de kandidatenlijst voor de Statenverkiezingen. Thijs Coppus Thijs Coppus werd gekozen tot lijsttrekker: “Het is tijd voor een nieuw Limburg. Een Limburg zonder achterkamertjespolitiek en schandalen. Het is de taak van de SP om te laten zien dat het zoveel beter kan. We hebben genoeg goede mensen, activisten en ideeën om in maart de macht van de gevestigde orde definitief te breken en af te rekenen met het verleden. De mensen moeten aan de macht, de SP moet mee gaan besturen.”

06-11-2010 Regioconferentie 1 De 'top' van de kandidatenlijst, met Ton Heerschop in het midden.

Op 2 maart 2011 mag Nederland weer naar de stembus. Deze keer voor de Provinciale Staten. Niet onbelangrijk omdat de Statenleden de mensen in de Eerste Kamer kiezen. Een rechtse meerderheid in die senaat betekent dat het kabinet gemakkelijker haar plannen er door krijgt, zonder afhankelijk te zijn van anderen. Een sterke SP in beide geledingen is dus bepalend voor het beleid. Thijs Coppus: “Ons programma is ambitieus. De SP gaat zich inzetten voor goedkoper en beter openbaar vervoer, een Limburgs energiebedrijf, een gezond platteland zonder megastallen en behoud van betaalbare woningen in de hele provincie.”

06-11-2010 Regioconferentie 2 Thijs Coppus: "Wij zijn de partij van de goede plannen en alternatieven."

Op de kandidatenlijst staan 2 leden van de Venlose SP. Ton Heerschop staat op plaats 8 en Stefan Hugues staat op plaats 24. Daarmee heeft de SP-lijst twee gedreven en betrokken Venlonaren!
Ton Heerschop (45) uit Tegelen zit sinds dit jaar in de gemeenteraad en is hoofd veiligheid in het ziekenhuis in Venlo. Bij de SP was hij onder meer actief in het afdelingsbestuur.
Stefan Hugues (40) uit Blerick is kwaliteitsmedewerker bij Dorel in Helmond, onze fractiemedewerker en lid van het afdelingsbestuur waar hij de ledenadministratie beheert.

Bij de Statenverkiezingen doet de PVV voor het eerst mee. Het CDA en de PvdA rekenen nu al op verlies en het is maar de vraag of de VVD het succes kan volhouden. Het is voor de PVV noodzakelijk om een vertegenwoordiging te krijgen in de Eerste Kamer om haar gedoogdeelname aan het kabinet effectief te laten zijn. Daarvoor moet de PVV dan eerst groot worden in de Provinciale Staten, omdat de Statenleden vlak na de Statenverkiezingen het aantal leden in de Eerste Kamer aanwijzen. Ton-Heerschop Ton Heerschop: “Een grote SP in de provincie en Eerste Kamer kan dus een volledig rechtse meerderheid voorkomen, en effectief het afbraakbeleid van VVD-CDA-PVV bestrijden.” Hoe meer SP-Statenleden, ook des te meer SP-Senaatsleden.

Natuurlijk wil de SP ook in de provincie aan de knoppen draaien. De vorige keer kon dat niet omdat CDA en PvdA die weg in alle provincies blokkeerde. Stefan-Hugues Stefan Hugues: “De SP heeft goede voorstellen maar die worden vaak pas jaren later gejat en dan wel overgenomen wanneer een andere partij hetzelfde idee indient. Dit geeft ons gelijk aan en dat is winst maar doe het dan meteen! Dat kan met een grote SP!"

Ton Heerschop: “Een stem op de SP is een stem voor een nieuwe toekomst voor Limburg, waar de politiek weer naar burgers luistert.” Een stem op de SP in maart maakt de SP sterk, houdt de PvdA links, jaagt het CDA van het pluche en voorkomt dat PVV en VVD er gaan zitten!
Stefan Hugues: “We moeten verhinderen dat de gure rechtse wind ons land verandert in een kil, egoïstisch en neoliberaal land waarin de allerrijksten al het bezit en macht hebben. Het begint in maart in de provincies om dat te voorkomen, met een sterke SP.”


paullempens2007 “De kandidatencommissie heeft gekozen voor een aantal nieuwe maar ervaren mensen op de lijst die 30 namen bevat. De helft van de top 12 bestaat uit nieuwe gezichten in de Staten. We zijn ervan overtuigd dat we daarmee een goede combinatie van ervaring en nieuw elan hebben gevonden.” aldus Paul Lempens namens de kandidaten-commissie van de SP.
De lijst wordt aangevoerd door huidig SP-fractievoorzitter Thijs Coppus uit Horst. Marleen van Rijnsbergen uit Sittard en Ben Rewinkel uit Landgraaf staan op de respectievelijk tweede en derde plaats.
De plaatsen 4 tot en met 12 worden ingevuld door: Daan Prevoo, Sittard (4), Math Voncken, Amstenrade (5), Edwin Bus, Heerlen (6), Linda Haex, Nederweert (7), Ton Heerschop, Tegelen (8), Michiel Fonteyn, Weert (9), Rob Janssen, Ottersum (10), Irma Koopman, Heerlen (11) en Leny Eijssen, Maastricht (12).


06-11-2010: SP Limburg: 'SP stelt kandidatenlijst vast'

U bent hier