h

In memoriam Peer van der Hout

19 juli 2011

In memoriam Peer van der Hout

Peer van der Hout Gisteravond is na een ziekbed van enkele weken SP-kerngroeplid, muzikant en fotograaf Peer van der Hout uit Arcen op 62 jarige leeftijd overleden. We zullen zijn strijd voor een socialer en rechtvaardiger Venlo missen.

We leerden Peer kennen als iemand die vol strijdlust en ideeën op kwam voor de situatie in Arcen, vocht voor gelijkwaardigheid en tegen onrecht. Hij deinsde er niet voor terug om vooral bestuurders en politici te wijzen op hun laakbare handelswijze. 26-9-2009 MFC Arcen 05 Hij trok ten strijde tegen politici die hun eigen belang prevaleerden boven dat van de meerderheid van de bevolking. We hoeven maar het discutabele MFA op het Ovaal te noemen en iedereen in Arcen weet wie Peer is. Berucht zijn ook de brieven die hij schreef naar toenmalig burgemeester Tans tijdens de rel over de locatie van de dorpskermis en de diverse ‘privileges’ die daarbij een rol speelden.

Peer had een hekel aan de hegemonie van de vastgeroeste politieke partijen in het dorp. Hij was geen voorstander van de herindeling (Arcen kwam in 2010 bij Venlo) maar zag daarbij tot zijn genot wel dat daarmee ook de monopoliepositie van bepaalde partijen en bestuurders werd ontmanteld, en de SP haar intrede deed in de gemeenteraad.
Tot op zijn ziekbed maakte hij zich druk om de verkeerssituatie en vooral de afwezigheid van een doordacht parkeerbeleid in het dorp. Deze strijd heeft hij moeten beslechten in het gevecht tegen kanker, maar zijn strijd wordt door de SP voortgezet.

Peer was fotograaf en ondanks zijn pensioen hiervan mochten we regelmatig gebruik maken van zijn vakmanschap. Daarnaast was hij ook therapeut/healer in de alternatieve geneeswijzen. 05-01-2010 ALV 3 Maar bovenal was Peer muzikant. Gaf hem een gitaar of banjo en hij was helemaal in zijn element. Hij speelde alleen of met zijn band in binnen- en buitenland, waar hij festivals en cafés in beroering bracht met zijn blues, folk en jazz. Hij luisterde ook menigmaal een lokale SP-bijeenkomst op met zijn muziek.

De SP in Venlo heeft veel te danken aan Peer. Het is mede dankzij zijn inzet dat de SP-afdeling voet aan de grond kreeg in Arcen&Velden, en zijn actiepunten voor het dorp doorklonken tot in de raadszalen.

De SP neemt afscheid van een mens met een groot sociaal hart. We zullen Peers bevlogenheid, inzet, levenslessen en strijdlust gaan missen.
De SP-Venlo wenst zijn vrouw Jenny en de families veel sterkte met de verwerking van dit grote verlies.

Peers Myspace pagina met zijn muziek en clips
30-10-2009: Sportverslag ouderendebat in Velden
27-09-2009: MFA strijdpunt in Arcense politiek
25-04-2009: Uitspraak rechter in kermisrel Arcen
19-05-2008: Trevor Whittaker, een man met een missie

U bent hier