h

Het spoor spoort niet, stem voor beter spoor

5 februari 2023

Het spoor spoort niet, stem voor beter spoor

Foto: SP-Nijmegen
Afgelopen vrijdag begon de actie voor een betere Maaslijn om, wederom, de treuzelende politiek tot de orde te roepen. De Maaslijn is de belangrijke treinverbinding tussen Nijmegen, Venlo en Roermond. De treinen zijn te vol, er zijn te weinig zitplaatsen, de route duurt te lang en de overstapmogelijkheden zijn matig. Tijd voor actie dus, de SP neemt het voortouw.

 

Een drukke en trage spoorlijn tussen Gelderland, Brabant en Limburg, dat al jaren wacht om eindelijk eens opgeknapt te worden. Maar de provincies en staatssecretaris blijven uitstellen en afwachten.

 

Foto: SP-Nijmegen

 

Samen staan we sterk!
Met een gezamenlijke actie van SP Limburg, SP Noord-Brabant en SP Gelderland is een petitie gestart voor de reizigers en voor dubbelspoor en elektrificatie.
Daarmee wordt het mogelijk om meer en langere treinen op het traject te laten rijden. Daarnaast kan er dan een volwaardige intercityverbinding komen met betere aansluitingen in alle richtingen.

 

Foto: SP-Venlo

 

Op diverse stations langs het traject waren meerdere SP’ers in de weer met de petitie. Lijsttrekker Jorge Wolters Gregório (voor Provinciale Staten van Limburg) en Statenkandidaten Laila Kuiper en Alexander Vervoort haalden handtekeningen op bij stations Venlo en Roermond.

 

 

U bent hier