h

Angelique Weingarten nieuwe fractievoorzitter

25 oktober 2018

Angelique Weingarten nieuwe fractievoorzitter

SP-raadslid Angelique Weingarten neemt met ingang van vandaag het voorzitterschap van de SP-fractie over van Ton Heerschop. De drukke werkzaamheden van Ton Heerschop maakten dat hij de laatste tijd te weinig aandacht kon geven aan het partijpolitieke werk. Angelique Weingarten was al fractiesecretaris/ vice-fractievoorzitter en is de afgelopen tijd klaargestoomd om de aanvoerdersband van Ton over te nemen.

 

Angelique moest de afgelopen maanden steeds vaker invallen voor Ton, die door zijn nieuwe baan als directeur crisisbeheersing bij de firma Parcival vaak in andere delen van Nederland voor langere tijd aan het werk is. Voor het bestuur van de SP-afdeling in Venlo, de raadsfractie en voor Angelique en Ton was het helder dat nu zoveel zaken bij elkaar komen, dat voor een wisseling van de wacht nu het goede moment is. Ton blijft raadslid voor de SP in Venlo.

 
Ton Heerschop: “Al bij mijn kandidatuur voor de Tweede Kamer in 2017 heb ik Angelique gevraagd of zij op termijn het stokje van mij zou willen overnemen. Nu Angelique als raadslid en fractiesecretaris een half jaar heeft kunnen proeven aan alle aspecten van het leiden van een fractie, het coalitiewerk, en ook weer als lid van Provinciale Staten actief is, en mij de afgelopen tijd regelmatig moest vervangen, is het goed om haar alle vertrouwen te geven om nu ook officieel de voorzittershamer aan haar over te dragen.”

 

“Er zijn diverse zaken die bij elkaar komen”, vervolgt Ton Heerschop, “In de eerste plaats heeft Angelique in de afgelopen jaren laten zien dat zij in korte tijd veel ervaring heeft opgedaan, een gedegen dossierkennis heeft en zaken vol passie aanpakt. Een gedrevenheid die ook van belang is om het gezicht van de SP in Venlo te zijn.”

 

Angelique Weingarten: “Feitelijk verandert er weinig, Ton blijft raadslid, ik neem zijn functie over als aanvoerder van de fractie. Er is nog veel te doen in Venlo, mijn handen jeuken om samen met mijn SP-collega’s Venlo te verbeteren.”

Ton Heerschop: “Ik heb alle vertrouwen in Angelique, zij is scherp, kritisch, slim, doortastend, staat haar mannetje en heeft alles in huis om een goed fractieleider te zijn.”

 

Foto: SP-Venlo

Angelique en Ton, hier in Velden, bij het samen uitdelen van SoeP aan de wandelaars van de Venloop.

 

Achtergrondinformatie:

Ton Heerschop nam het stokje als fractievoorzitter in Venlo in mei 2013 over van Alexander Vervoort. Vervoort moest toen om persoonlijke redenen even gas terugnemen. In de afgelopen jaren is Ton bekend geworden door zijn scherpte in de debatten. Hij was de eerste die in 2014 de prijs kreeg voor beste debater van de raad. 2014 Was ook het jaar waarin hij de SP-Venlo van twee naar vier zetels leidde. In 2018 herhaalde hij dat als lijsttrekker en wist vervolgens de SP in de coalitie te krijgen, raadslid Alexander Vervoort werd de eerste SP-wethouder in Venlo.

 

Foto: SP-Venlo

SP-fractie in maart 2018, Stefan Hugues nam de zetel van Vervoort in toen die doorschoof naar het college van B&W.

 

Angelique Weingarten kwam in 2015 in Provinciale Staten van Limburg voor de SP. Als coördinator bij een welzijnstichting moest zij in de daaropvolgende tijd voor een langere periode veel werk verzetten vanwege de grote stroom aan te huisvesten statushouders. Dit werk kon zij toen niet meer combineren met het Statenwerk waardoor ze in goed overleg besloot het Limburgs Parlement te verlaten.

Toen in mei 2018 echter enkele fractieleden vertrokken, nam zij opnieuw haar verantwoordelijkheid en nam de vrijgekomen Statenzetel in.

 

Foto: SP-Venlo

Eind 2017, de nummers 1 en 2 van de SP-kandidatenlijst. Vandaag wisselden ze van positie en is Angelique fractieleider.

 

Angelique staat bekend om haar vasthoudendheid aan de SP-uitgangspunten van menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid van mensen en solidariteit. Ze heeft een absolute no-nonsens aanpak en is minstens zo scherp in de debatten als haar voorgangers.

Met Angelique krijgt de SP-Venlo haar eerste vrouwelijke politiek leider.

 

U bent hier