h

Opnieuw vragen over onveilige Kaldenkerkerweg Tegelen

29 september 2018

Opnieuw vragen over onveilige Kaldenkerkerweg Tegelen

Onlangs kreeg de SP opnieuw waarnemingen van een buurtbewoner van Op de Heide onder de aandacht die aangeven hoe soms gevaarlijke situaties ontstaan op de Kaldenkerkerweg in Tegelen. Hierover stelt de SP raadsvragen.

 

Fractievoorzitter Ton Heerschop: “Ik ben vervolgens zelf ter plaatse gaan kijken en kan de waarnemingen bevestigen. Het is inderdaad nog steeds geklooi en steeds meer geklooi op deze weg. De bewoners daar hebben een punt dat ze opnieuw de politiek aanspreken. Dit is voor de SP aanleiding om er aanstaande woensdag (3 oktober) in de gemeenteraad vragen over te stellen.”

 

Heerschop: “Een werkgroep van bewoners heeft een uitvoerige rapportage gemaakt over de situatie op de Kaldenkerkerweg. Daar zijn in het verleden meermaals toezeggingen op gedaan. Ik wil van het gemeentebestuur weten wat de status is van deze toezeggingen en welke maatregelen nog in uitvoering zijn.”

 

“Daarnaast wil ik weten of B&W de mening van bewoners deelt dat het duidelijk herkenbaar zijn van bedrijven bij de toeritten tot het bedrijventerrein gevaarlijke situaties kan voorkomen.”

“Ook wil ik namens de SP weten welke mogelijkheden de wethouder ziet om zelf hier een rol te pakken.”

 

Update 3 oktober: Wethouder Peeters (verkeer, 50PLUS) gaf aan in overleg te zijn met de werkgroep, dat er extra bewegwijzering komt en dat er een ontwerp ligt om de weg beter in te richten. Voor dit ontwerp ligt de helft van het budget klaar (1,1 van de 2,3 miljoen euro), voor de resterende helft wordt nog gezocht naar geld. We houden het in de gaten.
 
Bekijk ook:

U bent hier