h

Gedeputeerde Bob Ruers in gesprek met bewoners over windpark

5 augustus 2018

Gedeputeerde Bob Ruers in gesprek met bewoners over windpark

Foto: Etriplus
De SP in Venlo heeft gedeputeerde Bob Ruers (Energie, Duurzaamheid en Wonen) uitgenodigd naar de Boekend te komen om in gesprek te gaan met direct betrokken bewoners die de gedeputeerde vragen kunnen stellen en hun bezwaren uiten tegen de geplande locatie van de windturbines.

 

Op zaterdag 18 augustus zal de gedeputeerde Bob Ruers vanaf 11.00 uur aanwezig zijn in café-zaal Boostenhof (Heymansstraat 125 Boekend). Eind september zal Provinciale Staten een besluit nemen over het windmolenpark, daarom wil de gedeputeerde goed geïnformeerd zijn en van bewoners uit Blerick en Boekend zelf vernemen hoe zij denken over de windturbines.

 

Fractievoorzitter Ton Heerschop: “De SP in Venlo blijft bij het standpunt dat er draagvlak moet zijn bij de direct getroffen omwonenden van het omstreden windmolenpark. Als dit draagvlak ontbreekt moet er gekeken worden naar alternatieven, daarvoor hebben we in de gemeenteraad al enkele keren aandacht voor gevraagd.”

 

“Bewoners kunnen op de 18e in de Boostenhof rechtstreeks aan de nieuwe gedeputeerde hun bezwaren kenbaar maken en antwoord krijgen over bijvoorbeeld hoe het nu werkelijk zit met dat PIP (provinciaal inpassingsplan) dat ervoor moet zorgen dat de 9 geplande windturbines er alsnog komen op Greenport, ondanks dat de gemeenteraad daartegen stemde afgelopen maart.”

 

 
Bekijk ook:

U bent hier