h

Cursus Vrouw en Politiek

2 mei 2017

Cursus Vrouw en Politiek

Voor je het weet is het al zover. De verkiezingen voor de gemeenteraad vinden over minder dan een jaar plaats, in maart 2018. De politieke partijen zijn nu op zoek naar nieuw talent. Heb je ambitie om raadslid te worden, dan is dit het moment om je te verdiepen in de ins en outs van het raadswerk.

 

SP-raadslid Petra Raijer: “De politiek is overal zwaar oververtegenwoordigd door mannen. Juist de inbreng van vrouwen (en ook jongeren!) in de haantjesarena kan voor een andere kijk op de zaak, voor betere ideeën en een zorgvuldigere besluitvorming zorgen. Ik zie dus graag meer vrouwen in de politiek, zeker in Venlo.”

 

Doe mee aan de introductiecursus Vrouwen en Politiek

Speciaal hiervoor organiseren de vrouwelijke raadsleden uit de Venlose gemeenteraad een tweedaagse cursus. In 2 avonden wordt je bijgepraat over thema’s als: Wie is de baas binnen de gemeente, wat doet een raadslid en welke vaardigheden heb je beslist nodig?

 

Maar het is zeker niet alleen maar luisteren en kennis opdoen, we gaan natuurlijk ook interactief. Zo spelen de deelnemers aan de cursus onder andere een raadsvergadering na en staat een speeddate met de huidige vrouwelijke raadsleden op de rol. Zo kom je voor jezelf makkelijker te weten of het raadslidmaatschap ook iets voor jou is.

 

De cursus bestaat uit 2 avonden, en wel maandag 8 en maandag 22 mei.
Beide avonden beginnen om 19.30 uur en eindigen om 22.00 uur
Locatie: Stadskantoor, Hanzeplaats 1, begane grond.

 

Aanmelding noodzakelijk

We willen heel graag weten op hoeveel dames we kunnen rekenen. Stuur een e-mail als je wil meedoen.

Als je nog vragen hebt dan bel/app of mail gerust met Petra Raijer, zij is raadslid voor de SP in Venlo en kan je dus van alles vertellen over haar ervaringen.

 

Bekijk ook:

U bent hier