h

Vrijdag actiedag voor behoud parkeerplaats Keulse Barrière

18 januari 2016

Vrijdag actiedag voor behoud parkeerplaats Keulse Barrière

De gemeente Venlo heeft besloten dat er andere ontwikkelingen moeten komen op de locatie van parkeerplaats de Keulse Barrière. Er wordt echter geen rekening gehouden met de belangen van vrachtwagenchauffeurs en logistieke bedrijven op deze locatie. Derhalve voert de SP komende vrijdagen actie want er moet een goed alternatief komen voor deze strategische rustplek voor chauffeurs.

 

 

SP-raadslid Petra Raijer: “Parkeerplaats de Keulse Barrière is van oudsher een pleisterplaats voor vrachtwagenchauffeurs op internationale routes. De reden is eenvoudig, in een branche waarin minuten tellen is de strategische locatie van groot belang. Ook de overdracht van speciaal transport is op deze plek van grote waarde. Daarnaast zijn er goede douchevoorzieningen en eetgelegenheid aanwezig met het wegrestaurant De Nieuwe Keulse. Nog wel.”

 

Onlangs stelde de SP-Venlo raadsvragen over deze kwestie. Raijer: “De antwoorden daarop waren bedroevend; de gemeente Venlo lijkt na de opening van de A74 de rug gekeerd te hebben naar de Keulse Barrière. Hoewel er nieuwe plannen liggen voor de invulling van dit gebied (detailhandel) komt Venlo niet met voor chauffeurs haalbare alternatieven terwijl de regio wel de logistieke hotspot van Nederland en Europa is. Dan heeft de gemeente ook wat waar te maken!”

 

 

Raijer: “Nieuwe plannen zijn mooi maar het dwarsbomen van bestaande ondernemingen lijkt haast een nieuwe hobby van de gemeente Venlo. Het afsluiten van de parkeerplaats aan de Keulse Barrière, zonder overleg met de belanghebbenden, maakt dat weer eens pijnlijk duidelijk. Ondernemers op deze locatie zijn net als de vrachtwagenchauffeur hiervan de dupe. Vandaar de actie met als motto: Venlo, doe de vrachtwagenchauffeur niet de das om.”

 


Een door de chauffeurs zelf gestarte petitie leverde tot nu ruim 1700 handtekeningen met 264 steunbetuigingen op.

 

Aftrap is aanstaande vrijdag 22 januari om 14:00 uur bij het chauffeursrestaurant De Nieuwe Keulse (Expediteursweg 37 Venlo), waar SP-Kamerlid Paul Ulenbelt en SP-Europarlementariër Dennis de Jong samen met leden van Transport Belangen Vereniging Nederland en ChauffeursNieuws de chauffeurs en transportondernemingen in de omgeving - die ook last hebben van de situatie - op de actie wijzen en ze een hart onder de riem steken.

 

Ulenbelt en De Jong vragen daarnaast aan chauffeurs naar hun ervaringen met verkeersveiligheid en -overlast, werkverdringing, vluchtelingencrisis (denk aan Calais, Duinkerken) en handhaving op de cabinerust.

Informatie die ze meenemen in het bevragen van de minister en Eurocommissaris om ook op dat vlak verbeteringen te bewerkstelligen voor de logistiek.

 
Lees ook:

U bent hier