h

College moet echt beter haar best gaan doen

27 januari 2016

College moet echt beter haar best gaan doen

Eind oktober kregen we een motie aangenomen om Venlo TTIP-vrij te maken en kreeg B&W de opdracht mee actief bij onder meer de minister ons standpunt mee te geven dat we TTIP onwenselijk vinden. B&W gaat echter wel erg vrijblijvend om met de uitvoering en weigert vragen te beantwoorden. Dat kan niet dus kreeg B&W vandaag van ons een lading kritiek om de laksheid uit te bannen.

 

De wijze waarop het College van B&W omgaat met de uitvoering van de motie-TTIP (oktober 2015) is uitermate ergerniswekkend. Informele vragen worden genegeerd, zelfs na stevig aandringen en een deadline kwam geen enkele reactie van verantwoordelijk wethouder Stephan Satijn (VVD).

Dan maar publieke vragen indienen want we wilden nog steeds de stand van zaken weten. Dat was op 6 januari, toen de SP aan het begin van de raadsvergadering mondelinge raadsvragen stelde.

 

De beantwoording daarvan deed een andere wethouder dan de verantwoordelijke, dat wekte al verbazing. Vervolgens bleek hij antwoorden meegekregen te hebben die uitblonken in desinteresse en een andere interpretatie van de uitvoering van de motie.

Laat staan dat de verantwoordelijke wethouder Satijn tot op heden nog steeds niet reageert op vragen over deze uitvoering. Dit wekt grote wrevel. 

 

 

Deze werkwijze is een schoffering van de gemeenteraad, daar laten we het college niet mee wegkomen. Daarom stuurden we vandaag een set ongekend kritische raadsvragen over wederom de voortgang van de uitvoering van deze motie en hoe B&W überhaupt voortaan wenst om te gaan met vragen vanuit de gemeenteraad.

 


Binnen 30 dagen moet B&W deze vragen beantwoorden. We hebben meteen de waarschuwing meegegeven dat als het College opnieuw magere antwoorden geeft die uitblinken in desinteresse of laksheid, een interpellatiedebat en mogelijk nieuwe/vergaande motie zal volgen.

 
Lees ook:

U bent hier