h

SP-leden kiezen kandidatenlijst, Ton Heerschop is lijsttrekker

4 oktober 2013

SP-leden kiezen kandidatenlijst, Ton Heerschop is lijsttrekker

stemmen_potlood Gisterenavond 3 oktober kozen de SP-leden woonachtig in de gemeenten Venlo de lijsttrekker en overige kandidaten voor de kieslijst waarmee de partij deelneemt aan de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.

Donderdagavond hield de SP in gemeenschapshuis De Glazenap in Tegelen haar algemene ledenvergadering. Een bijzondere bijeenkomst want er viel aardig wat te kiezen. Zo trad een hernieuwd afdelingsbestuur aan, werd het concept verkiezingsprogramma besproken en werd de kandidatenlijst vastgesteld.

Het verkiezingsprogramma werd gepresenteerd met een eerste aanzet van de hoofdlijn. verk.progr.metnieuwvertrouwen De komende maanden buigen groepjes leden, met ieder hun kennis en specialisme, zich dieper in de materie van de verschillende hoofdstukken. Uiterlijk in januari wordt het definitieve programma gepresenteerd waarmee we de verkiezingen in gaan.

De kandidatencommissie deed verslag van haar werk en presenteerde de conceptlijst met dertig kandidaten. Uit de uitslag blijkt dat alle gekandideerde leden unaniem zijn gekozen en daarmee is de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen compleet en vastgesteld. Fractievoorzitter Ton Heerschop werd daarbij als lijsttrekker gekozen. Met deze 30 mensen gaat de SP de campagne in en hopelijk de komende jaren met een grotere fractie zitting nemen in de gemeenteraad.

Lijsttrekker Ton Heerschop: “Met deze groep mensen gaat Ton_Heerschop de SP het verschil maken. We willen laten zien dat we niet alleen lef en durf hebben maar ook de verantwoording willen en kunnen nemen. De SP gaat voor een nieuw-Venlo van hoop en nieuw optimisme, een gemeente die oog heeft voor de mensen in de buurten. We hebben een duidelijke visie voor ogen van menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit; kernbegrippen voor een beter en socialer Venlo. Het kan en dat gaan we graag bewijzen.”

De aanvoerder van de SP-lijst deed het slotwoord en hield een vlammend betoog voor een beter en socialer Venlo.
Heerschop: “In de eerste plaats dank voor het vertrouwen om de mooiste klus binnen de afdeling Venlo van de beste partij van Nederland de komende tijd te mogen doen. We hebben al veel bereikt maar helaas ook veel verloren. We hebben gebouwen en voorzieningen gered van de sloopdrift, voorkomen dat zaken nog schraler of duurder zouden worden. Natuurlijk hebben we bondgenoten gezocht in die strijd. Soms vreemde bondgenoten, soms natuurlijke zoals de vakbonden. Soms als luis in de pels, vaak als kritisch meedenker. De SP zal met goede alternatieven komen om de koude kille wind van minder menselijkheid en minder solidariteit te keren.”

ALV

Heerschop: “De SP heeft de afgelopen jaren het verschil gemaakt in Venlo. Dat deden we niet alleen en dat doe ik niet alleen. En voor degenen die denken dat het toch geen zin heeft, tegen hen zeg ik: Doe mee, juist nu. Of om met Karel Glastra van Loon te spreken:

    Blijf niet mokkend aan de kant staan
    Stel een daad en toon je moed
    Laat je woede hand in hand gaan
    Met het goede dat je doet.”

 


Onze mensen, dit is onze kandidatenlijst voor Venlo:


 

Lees ook:

 

U bent hier