h

StuFi-actie ROOD op Blariacumcollege

19 maart 2013

StuFi-actie ROOD op Blariacumcollege

StuFi-actie1 Ze zijn het zat, de leerlingen van het Blariacumcollege. De Studiefinanciering omzetten in een leenstelsel zal betekenen dat straks iedere jongere die van het hoger onderwijs komt, start met een schuld van ongeveer 30 duizend euro. Onderwijs dient toegankelijk te zijn voor iedereen, niet voor alleen degenen die het kunnen betalen. Daarom voerde ROOD, jong in de SP, gisteren actie in Blerick.

Rohan Nagel, contactpersoon van ROOD, jong in de SP in Venlo, geeft het kraakhelder weer: “In ons land hebben we geld voor de meest vreemde zaken. We hadden om de hoek een Floriade die miljoenen heeft gekost, in Zuid-Limburg sponsorde de overheid het WK wielrennen, het kabinet gaat gewoon door met een onbetaalbare straaljager JSF die steeds meer gebreken vertoont en steeds duurder wordt. Hoe kun je dan stellen dat de studiefinanciering moet sneuvelen?”

StuFi-actie4 Rohan (met protestbord) en Ali (rechts) zijn de kartrekkers van ROOD-Venlo, hier op de foto met enkele actievoerende klasgenoten.

Een vraag die duidelijk meer leerlingen zich stellen. Veel van hen gingen met het bord ‘30.000 euro studie schuld’ op de foto om te laten zien dat ze het oneens zijn met de kabinetsplannen om de studiefinanciering en de OV-studentenkaart te vervangen voor een schuldenstelsel.

StuFi-actie3

De ROOD-jongeren hebben hun protestactie netjes aangekondigd bij het Blariacumcollege. De schooldirectie gaf meteen toestemming voor de actie omdat ze de negatieve gevolgen van het leenschuldenstelsel erkennen. Een opsteker voor de ROOD-jongeren en de scholieren.
Rohan: “Helemaal tof was dat ook diverse docenten mee deden aan de actie en zich uitspraken voor behoud van toegankelijk onderwijs. Dat laat zien dat er in de praktijk heel anders wordt gedacht over deze platte bezuiniging dan in het wereldvreemde Den Haag.”

StuFi-actie1 Twee van de vele docenten die de actie ondersteunen door zich ook op de foto te laten zetten.

Deze actie (maandag 18 maart) smaakt voor ROOD-Venlo duidelijk naar meer, Rohan heeft er zin in: “De lijntjes met ROOD landelijk zijn lekker kort en we zijn in staat om samen met andere jongeren een actie als deze snel vorm te geven. Zoals onze landelijke voorzitter altijd zegt: “Jongeren moeten de hemel bestormen”, en dat is precies wat ROOD-Venlo gaat doen!”


• Word ook lid van ROOD, check hier wat ROOD doet
• Bekijk hier meer foto's van de actie
• Check ook de Facebook pagina van ROOD-Venlo


13-02-2013: Rohan eist dat minister zich uitspreekt voor studiefinanciering
13-02-2013: SP start manifest ‘ouders voor stufi’

U bent hier