h

Kabinet en gemeente brengen het zuur, de SP geeft u zoet

3 december 2011

Kabinet en gemeente brengen het zuur, de SP geeft u zoet

Pepernootactie 03-12-2011 02 We horen al jaren van de diverse machthebbers dat 'na het zuur het zoet komt' maar in praktijk is dat ‘zoek het zelf maar uit’ en iedere keer is de 'kleine man' de gebeten hond. De SP keert dit om, speelde voor even Sint en Piet en deelde snoepgoed uit. Ook kon men - net als de topbestuurders - er naar hartelust op los graaien. Want wie zoet is krijgt lekkers...

Met Sinterklaas voor de deur wil de SP iets terug geven aan de mensen. Ook Venlo heeft geen vet meer aan de botten en speelde de afgelopen jaren flink voor Sinterklaas. Voor omgekeerde Sinterklaas want de mensen die echt verlegen zitten om meer koopkracht profiteren het minst. Dus blijft er de komende jaren hard bezuinigd worden, met een zure bijsmaak tot gevolg. Daarom stond de SP als ware ze Sint en Piet in het winkelcentrum om zoetigheid uit te delen.

Pepernootactie 03-12-2011 05

Door hebzucht en gerommel op de financiële markten is de wereld in een crisis gestort en wie mag er voor opdraaien? Pensioenen worden gekort, beschutte werkplekken moeten verdwijnen, de werkloosheid stijgt, toenemende schulden, kinderopvang wordt onbetaalbaar, en de zorg en het onderwijs worden aan hun lot overgelaten. Studenten en mensen met een uitkering, minimumloon, kleine- en middeninkomens zijn zwaar de dupe en mogen inleveren. graaier Het kabinet komt met schijnoplossingen, nog meer bezuinigingen, nog meer zeggenschap aan Brussel afstaan, en zegt erbij: ‘Zoek het maar uit, ieder voor zich’. De SP wil meer democratie, de uitverkoop van Nederland en onze verworvenheden moet stoppen.

Met zakjes gevuld met overheerlijke pepernoten stonden de SP’ers weer paraat in regen en kou. Gewoon uitdelen van zoet, waar anderen dat alleen beloven.
Het is misschien een klein gebaar maar de reacties waren enorm leuk. Vooral voor kinderen is de traktatie een heerlijk extraatje, voor hun ouders vooral een mooi gebaar en een moment om stil te staan bij de gevolgen van de bezuinigingen voor hen.

Pepernootactie 03-12-2011 03

Daarnaast mocht bij de SP iedereen die maar wilde graaien in onze graaidoos. Of zoals een mevrouw het treffend zei: “Wat die diknekken aan de top schijnbaar mogen ga ik ook maar eens proberen, graaien naar wat maar te pakken is”.

Enkele ouders keken bezorgd op van het graaigedrag van hun kinderen. Als ware topbestuurders gingen enkele kleine kinderen in Blerick tekeer in de graaidoos, op zoek naar nog meer euro’s van chocolade. Een moeder zei over het graaigedrag van haar dochtertje: “Hopelijk wordt die kleine later geen directeur, van graaien komt plunderen zie ik nu”. Het meisje ging er tevreden vandoor met chocoladebriefjes van 200 en 500 euro. “Feestdagen of niet, straks maar even bijles geven dat dit niet kan”, aldus de vader. Zo had onze graaidoos niet alleen lekkers maar blijkbaar ook een wijze les in petto.

Pepernootactie 03-12-2011 01

In de winkelcentra van Blerick (vrijdag) en Tegelen (zaterdag) waren de 300 zakjes met pepernoten en folders in rap tempo uitgedeeld. Ook de vele chocolade euromunten en eurobiljetten vonden heel snel een nieuwe eigenaar.
Niet iedereen wilde meegraaien. Zo zette in Tegelen een omstander anderen aan het denken toen hij hardop zei: “Nee dank je, ik wil niet het voorbeeld volgen van de inhalige rotzakken aan de top, ook niet symbolisch”.

Pepernootactie 03-12-2011 02

Deze actie was een leuke manier om met mensen in gesprek te raken. Mensen die zich zorgen maken om de toekomst, hoe het nu verder moet met Nederland, Europa en de wereld. Zorgen over de bezuinigingen en de gevolgen daarvan op de lange termijn. Zorgen over het gebrek aan solidariteit en het afbreken van voorzieningen, zoals met Trianon en De Bongerd. Maar ook de wens om een ommekeer en een sociale strijd.

Pepernootactie 03-12-2011 04

Tijdens het praatje veel boosheid maar ook hoop, en ook respect dat er in ieder geval een SP is die naar de mensen luistert. Dat doet ons goed terwijl we toch echt op straat stonden om juist de mensen een hart onder de riem te steken, te trakteren op lekkers, en onze alternatieven mee te geven via de 1voorallen-flyer en de ZO-krant.

We hebben veel goede gesprekken gevoerd, veel kinderen en hun ouders blij gemaakt met een lekkernij, en ook zelf hadden we een erg leuke tijd. Fijne pakjesavond gewenst!

05-11-2011: Veel aanpassingen nodig om de begroting te wijzigen
Nu is de tijd! Word lid van de SP!

U bent hier