h

Terugblik op succesvolle 4daagse

24 juli 2011

Terugblik op succesvolle 4daagse

THHV Wie verzint het om 160 km met minimaal 10 kilo aan bepakking, of 200 km zonder, te gaan lopen binnen vier dagen? Ruim 40.000 deelnemers aan de Nijmeegse 4daagse. Dit jaar liepen ook de beide SP-raadsleden mee en deden dat voor een goed doel namelijk het Toon Hermans Huis Venlo. Wat waren de indrukken en hoe verliep het beide lopers?

Alexander Vervoort: Alexander Vervoort “Het was mijn eerste Vierdaagse en de indrukken zijn echt overweldigend. Dank en respect voor de mensen, jong en oud, die voor dag en dauw al langs de kant staan om de lopers aan te moedigen. Vooral tegen het einde van de tocht zijn de hartverwarmende reacties en steunbetuigingen erg prettig en slepen je door de tocht heen, je voelt ineens de pijn en de vermoeidheid niet meer.”

Ton Heerschop: Ton Heerschop “Het was inmiddels alweer mijn 7e Vierdaagse. De eerste dag van 2006 (toen de 4daagse werd afgelast) en de keer dat ik op dag twee uitviel, heb ik dag 1 zelfs al 9 keer gelopen. Maar de zeven voltooide versies gelden natuurlijk. De sfeer was ook dit jaar weer fantastisch, zoveel mensen bij elkaar en alleen maar goede sfeer en gezelligheid.”

Jullie liepen voor het goede doel (Toon Hermans Huis Venlo), hoe heb je dat ervaren?
Ton Heerschop: “Het werkbezoek aan het Toon Hermans Huis net voor de 4daagse werkte enorm inspirerend en motiverend. De laatste dag bij de intocht worden vanuit het Academisch ziekenhuis Radboud patiënten in hun ziekenhuisbed langs het parcours ondergebracht in tenten zodat ook zij kunnen genieten van de intocht. Je hoeft geen medicus te zijn om te zien dat daar verschillende mensen bij zitten met kanker. Zeker als het dan om kinderen gaat komt het, ondanks de vreugde van de geleverde prestatie, wel bij je binnen. Dat je dan een kleine bijdrage mag leveren om hen en hun familie en vrienden te ondersteunen is een voorrecht geen prestatie.”

Alexander Vervoort: “In mijn familie en kennissenkring heb ik gezien wat voor impact kanker heeft op iemand en z’n omgeving. Ik ben blij dat ik met mijn gewandel een kleine bijdrage kan leveren voor het goede werk dat het Toon Hermans Huis doet. THHV Ik ging vrijdag met gemengde gevoelens de finish over. Pijn van de afgelegde 160 km, blijdschap dat ik de 4daagse volbracht heb, en verdriet om de mensen waarvan ik het afgelopen jaar afscheid moest nemen door deze ziekte. Het moment dat ik mijn medaille kreeg was tevens het moment dat Peer werd gecremeerd. De hele week waren mijn gedachten bij hem en dat deed me verdriet maar gaf me ook steun om elke dag opnieuw de tocht te voltooien, wetende waarvoor ik het doe.”

Jullie hebben tot nu 845 euro bij elkaar gelopen, wat wil je nog aan jullie sponsoren kwijt?
Alexander Vervoort: “Ten eerste mijn hartelijke dank voor hun bijdrage aan het Toon Hermans Huis. Daarnaast waren de oplopende bedragen en aanmoedigingen, en de vele steunbetuigingen die ik kreeg, een grote motivatie om de 4daagse te volbrengen. Bedankt!”

Ton Heerschop: “De reacties waren fantastisch en ik ben al die mensen die met grote of kleine bedragen meegedaan hebben heel erg dankbaar. Ik hoop dat ze ons via Twitter en sms een beetje hebben kunnen volgen en de lol van onderweg hebben kunnen delen. En als er af en toe een spelfout in de berichten zat, sorry maar de vermoeidheid hakte er, ondanks het goede wandelweer, ook dit jaar stevig in.”

Venlo Beweegt

Wat waren het hoogte- en dieptepunt van deze Vierdaagse?
Ton Heerschop: “Voor mij was het hoogtepunt dit jaar de prima Venlopromotie die door de mensen van ‘Venlo Beweegt’ is neergezet. Dat heb ik af en toe wethouder Satijn (overigens ook sponsor van beide raadsleden, red.) ook laten weten. Misschien prikkelt het om volgend jaar ook eens een kijkje te komen nemen. Die gratis reclame, daar kan namelijk geen promotiebudget tegenop. Echt dieptepunt heb ik tijdens het lopen niet gehad, de berichten over de aanslagen in Noorwegen na thuiskomst waren natuurlijk een enorme domper op een prachtige week.”

Alexander Vervoort: “Hoogtepunten zijn de sfeer onderweg en de massa’s supporters langs de kant die je er door schreeuwen met opzwepende muziek en dito reacties. via gladiola Dieptepunten waren voor mijn de af en toe dooie momenten tijdens zo’n tocht, door een ‘niemandsland’ waar geen mens je aanmoedigt en de regen het nog wat erger maakt. Ook vond ik het rot dat ik op de laatste dag niet aanwezig kon zijn bij Peers crematie. Daarnaast heb ik de hele week opgetrokken met lopers uit diverse landen, zo ook met mijn militaire collega’s uit Noorwegen. We zaten samen in de bus terug naar ons kamp toen ik hen vertelde wat er in Oslo en Utoya gebeurd was. De feeststemming sloeg meteen om, dat hakt er stevig in…”

Laatste vraag, volgend jaar weer?
Beide raadsleden: “Ja, waarschijnlijk wel want we zijn besmet geraakt met het Vierdaagsevirus. Ondanks de terreurdaden in Noorwegen hebben we een erg plezierige, pijnlijke maar vooral leuke 4daagse meegemaakt. En dat smaakt naar meer.”


De Sponsorloop is nog een tijdje open. Een bijdrage aan het Toon Hermans Huis Venlo via de wandelprestatie van beide raadsleden kan hier voor Alexander Vervoort en hier voor Ton Heerschop.
Mocht de Sponsorloop intussen worden gesloten neem dan hier contact op hoe u uw bijdrage alsnog kunt overbrengen.


19-07-2011: Luister hier naar het interview dat Ton Heerschop had met L1-radio tijdens de 1e etappe
15-07-2011: Leerzaam bezoek aan het Toon Hermans Huis Venlo
14-06-2011: Fractie loopt 4daagse voor goede doel
Website Toon Hermans Huis Venlo

U bent hier