h

Innovatoren: bouwen voor leegstand

19 februari 2011

Innovatoren: bouwen voor leegstand

kantorenflat De SP heeft zaterdag twee spandoeken aangebracht aan het hekwerk rondom de Innovatoren, de toekomstige ingang van het Floriadeterrein en straks een kantorencomplex. Niet alleen uit protest maar vooral om aandacht te vragen voor de geldverkwisting en huidige leegstand.

Oorspronkelijk zou de Innovatoren gefinancierd worden door particuliere investeerders. Toen die uitbleven, betaalde de Provincie de benodigde miljoenen. Volgens de SP is dat belastinggeld dat gebruikt wordt om leegstand te financieren. Immers, in Nederland staat 15% van de kantoorruimte leeg!

innovacomplex De Innovatoren is echt - wat je noemt - een prestigeobject. Met name van gedeputeerde Ger Driessen (CDA), die onlangs trots als een pauw het kantorencomplex showde, als voorbeeld van zijn daadkracht. Een kantorencomplex dat dus wel betaald wordt met belastinggeld en waar feitelijk geen vraag naar is. “En als de Floriade al succes zou hebben - wat we hopen, want ook daar is veel belastinggeld in geïnvesteerd - dan komt dat echt niet door zo’n hoge toren…”, aldus SP'er Paul Geurts.

lege kantoren

Met de teksten: 'Wie komen hier werken? (15% leegstand kantoren in Nederland)' en 'Feestje BoBo’s. De burger mag betalen!' op de spandoeken laten de actievoerders van de SP uitdrukkelijk hun standpunt zien over wat zij beschouwen als verspilling van gemeenschapsgeld.

bobo feestje kantorenflat De spandoeken in vol ornaat aan het hekwerk rondom de peperdure en onnodige Innovatoren in aanbouw langs de A73...

26-01-2011: NUzakelijk: 'Leegstand kantoorruimte dreigt op te lopen'
30-03-2010: Raadsleden op bezoek bij Floriade
08-07-2009: SP wil opheldering over extra steun aan gebouwen Floriade
16-02-2009: SP maakt zich zorgen over voorbereidingen Floriade

U bent hier