h

SP wil opheldering over extra steun aan gebouwen Floriade

8 juli 2009

SP wil opheldering over extra steun aan gebouwen Floriade

innovacomplex
De SP in Provinciale Staten wil meer duidelijkheid over het voornemen van het provinciebestuur om garant te staan voor de realisatie van de Innovatoren nabij het Floriadeterrein in Venlo. De SP wil van Gedeputeerde Staten weten wat de noodzaak van realisatie van het gebouw is en of er is gekeken naar een goedkoper alternatief.

Thijs Coppus “De provincie en de gemeenten in de regio Venlo zijn voornemens om voor bijna 30 miljoen euro garant te staan bij de ontwikkeling van twee gebouwen op en nabij het Floriadeterrein. Dat is nogal wat, het is daarom de vraag hoe reëel alle initiatieven nabij het Floriadeterrein zijn.” Aldus fractievoorzitter Thijs Coppus.

De SP heeft inmiddels opheldering aan Gedeputeerde Staten gevraagd over de extra steun voor de Floriade en de omgeving van het Floriadeterrein. Thijs Coppus: “Wij willen weten waarom de provincie er van uit gaat dat er op termijn voldoende marktpartijen zijn die ruimten in de gebouwen willen huren, hoe groot het risico is dat de provincie neemt en of er is gekeken naar goedkopere alternatieven.”

Lees hier de vandaag gestelde vragen (PDF 38 Kb)
16-02-2009: SP maakt zich zorgen over voorbereidingen Floriade

U bent hier