h

Actieweek tegen sluiting zwembad Steyl

28 september 2010

Actieweek tegen sluiting zwembad Steyl

Reddingsboei Donderdag 23 september jl. heeft de SP vragen gesteld aan het stadsbestuur over het voornemen om zwembad Nieuw Steyl te sluiten per 1 januari 2011. Deze week is actieweek; de SP trekt samen met vele boze bezoekers, de Tegelse Reddingsbrigade, zwemvereniging Mosa Regio, waterpolovereniging en diverse anderen alle registers open om onder meer met een handtekeningenactie de dreigende sluiting te voorkomen.

De SP zal er alles aan doen om het zwembad open te houden maar kan dit niet alleen. We zijn dan ook erg blij met de hulp en steun die we van vele kanten ontvangen. Samen staan we sterker en geven we een krachtiger signaal aan dit starre gemeentebestuur. Deze week is 'actieweek' en staan we elke dag op straat om nog meer handtekeningen op te halen om het College mee om de oren te meppen.

nieuwsteyl In de paar dagen dat de actie loopt zijn inmiddels zo’n 1500 handtekeningen verzameld. Gisteren (maandag) stond de SP bij het zwembad om mensen te bewegen de petitie te tekenen maar in plaats daarvan kregen juist wij van bezoekers ingevulde lijsten terug. Dit zegt veel over de opschudding die is ontstaan over de mogelijke sluiting van het zwembad in Steyl.
De petitie kan men downloaden/ afdrukken van deze website, wat veel mensen al gedaan hebben om er zelf handtekeningen mee op te halen.
De petitie kan men ook hier online tekenen.

Het actieschema van deze week ziet er als volgt uit:
• Maandag t/m woensdag staan we bij het zwembad van ongeveer 17.30-19.30 uur;
• Donderdag bij de AH-supermarkt in Tegelen van ongeveer 18.00-20.00 uur;
• Vrijdag bij de supermarkt in Belfeld van ongeveer 18.00-20.00 uur;
• Zaterdag sluiten we de actieweek (voorlopig) af bij de AH-supermarkt en bij de markt in Tegelen van ongeveer 13.00-17.00 uur.

U bent van harte welkom als u op een of meerdere momenten zou kunnen meehelpen.
Voor de donderdag en/of de zaterdag hebben we samen met de zwemvereniging en de Reddingsbrigade enkele extra in het zicht springende acties in gedachten. Daarnaast beraden we ons gezamenlijk over komende acties, de vertaling hier van in de gemeenteraad, en politieke samenwerking.

Teken hier online de petitie
U kunt de petitie ook hier afdrukken en meehelpen handtekeningen ophalen.
24-09-2010: Website Dagblad de Limburger: 'Onrust over sluiting zwembad Nieuw Steyl'
23-09-2010: Gooi een reddingsboei uit voor open houden zwembad Nieuw Steyl

U bent hier