h

Besluit over kadernota stelt enkel teleur

1 juli 2010

Besluit over kadernota stelt enkel teleur

Eurobiljetten De behandeling van de kadernota gaf geen reden tot tevredenheid bij de SP. Het college van staal en beton en zonder enig menselijk of sociaal gezicht, besloot een groot deel van de bezuinigingen te handhaven.

Het gemeentebestuur trekt zich als het om de zwaksten in de samenleving gaat geen moer aan van dubbele bezuinigingen als het om de AWBZ en de WMO gaat. Natuurlijk komt er wat lucht voor het JongerenInformatiePunt, maar dat is tijdelijk want de volgende bezuinigingsronde staat alweer te wachten. Of zoals de voormalige oprichter na de stemming teleurgesteld reageerde: “Komende tijd 'reddingsplan' opstellen”

Onderlinge solidariteit, niet bij dit college, staal en beton is het credo en geen ruimte voor een project rondom burgerhulpverlening-reanimatie. AED Heel vreemd omdat in februari de raad nog unaniem onze motie voor dit project aan nam, maar nu niet thuis geeft!? De VVD riep eerder om het hardst dat hiermee gestart moest worden. Het CDA heeft in haar fractie nota bene de kartrekker van een dergelijk project in de voormalige gemeente Arcen en Velden, maar zij laat Venlo een witte vlek voor hartmassageapparaten (AED). Waarschijnlijk wachtend op een toezegging zodat ze zelf met een dekkend voorstel kan komen. Politieke spelletjes over de rug van de burgers van Venlo en hun gezondheid. Bah!

Het sociale gezicht van de PvdA kan definitief opgeborgen worden, die partij is de naam ‘sociaal’ totaal onwaardig geworden in Venlo. Ze kunnen niet handhaven dat ze regeren om juist een sociaal gezicht in de stad te behouden wanneer hun ‘zakenpartners’ de sociale binding in de stad keihard afbreken. Een basisniveau voor minimabeleid en schuldhulpverlening handhaven, kan niet hand in hand gaan met het verschralen van de WMO en het afbreken van diverse sociale voorzieningen.

Wat blijft is de kater dat ondanks druk van de oppositie de rijen gesloten worden binnen de coalitie. PvdA en CDA als bijwagens van de VVD. Regerend met de rug naar de bevolking toe, niets eerlijk delen, met een aalmoes worden de burgers van Venlo het bos ingestuurd. Het nieuwe devies luidt: “Zoek het zelf maar uit en anders heb je pech gehad”.

De SP diende behoorlijk wat wijzigingsvoorstellen en moties (mede) in. Maar tegen staal en beton bestaat maar 1 wapen, te weten tijd en vooral veel schuren. Want ooit komen weer nieuwe verkiezingen en zal men moeten verdedigen dat wat nu gesloopt wordt.

Na een half jaar in de gemeenteraad is duidelijk dat de SP voldoende schuurt om bij verschillende partijen twijfels op te roepen bij zaken die eerder zo vanzelfsprekend leken. Confronteren en niet conformeren was de opdracht. cradle-to-cradle-certified Dat gebeurt voldoende, zo stemde een deel van de fractie van de Belfeldse Democraten ineens in met een motie van de SP die een einde wilde maken aan de cradle-to-cradle hype. De rest van de raad is te bang of te naïef om te erkennen dat deze marketingtruc geen resultaat zal hebben anders dan veel teleurstellingen.

De SP gaat lekker door met haar eigen lijn, geen compromissen aan onderlinge solidariteit en we knokken ons kapot als we onrecht zien gebeuren. Zolang het college van staal en beton er zit, gesteund door de rechterflank van de raad (VVD, CDA, PvdA, Lokale Democraten en D’66), zolang zal de SP, waar mogelijk met anderen en desnoods alleen, de strijd aangaan! Snoei en snoeihard net als het beleid van dit college!


In het radioprogramma 'Markt 2' discussiëren Hay Janssen (PvdA), John Heuvelings (VVD), Jos Feller (D'66) en Alexander Vervoort (SP) over de gemeentelijke bezuinigingen in de kadernota. Het programma wordt uitgezonden op zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur, en herhaalt op zondag om 07.00 en 22.00 uur. Omroep Venlo radio is in de ether te ontvangen via 96.9 FM en op de kabel via 87.5 FM, maar ook via een live stream online te beluisteren. Het interview kunt u ook hier downloaden en naluisteren (64 MB, klik op "normale download").


Nu is de tijd! Word lid van de SP!
30-06-2010: Inbreng SP bij behandeling kadernota

U bent hier