h

Boos en de schoen vol stront

12 november 2009

Boos en de schoen vol stront

hondenpoep Wandelen met de hond zou toch zo aangenaam kunnen zijn. Ik loop het park in om te genieten van het mooie weer, de bomen, het gras, de mensen om me heen. Maar dan ineens... Getver! Daar trap ik op iets zachts… een hondendrol! Daar gaan we weer!

Mijn goede humeur is over en ik zoek een plek om mijn schoenzool te ontdoen van het bruine goedje. De hond kijkt me aan met een blik dat hij er ook niets aan kan doen dat het vrouwtje loopt te schelden.

Boos word ik er van, steeds weer. Boos ben ik omdat bij bijna iedere ingang van het park een kastje staat met hondendrolopruimzakjes, of hoe ze ook mogen heten. Ze zijn gratis en worden op tijd bijgevuld, zodat iedere hondenbezitter die met zijn viervoeter het park bezoekt er een kan pakken. Kan het nog makkelijker vraag je je snel af?

Wijs je andere hondenbezitters erop dat ze de behoefte van hun hond op moeten ruimen krijg je een sneer of grote mond, daar ben ik dus maar mee opgehouden, daar zit ik ook niet op te wachten.
Om me heen zie ik meer gedrag van mensen vervagen, het gaat niet alleen om die hondendrol… als ik door Venlo loop of fiets zie ik veel zwerfvuil, losliggende stoeptegels, fout geparkeerde auto's, vuilniszakken op plekken waar ze niet horen, verwaarloosd groen, graffiti op muren en inderdaad veel hondenpoep.

Zijn wij Venlonaren zulke viespeuken dat we het niet meer zien of zijn we zo afgestompt dat we het niet meer willen zien? Als het regent loopt het regenwater niet meer weg omdat de ingang van de put vol ligt met bladeren en andere rotzooi, ons stoepje en gootje vegen is er blijkbaar niet meer bij.

Wat zou er moeten gebeuren om de Venlonaar weer te betrekken bij de stad? Dat we weer trots kunnen zijn en kunnen genieten als we door Venlo lopen? Natuurlijk zijn er plekken genoeg in de stad waar het goed gaat en waar het best meevalt met de puin en hondenpoep, maar zou het niet mooi zijn als dat voor heel 'groot-Venlo' zou gelden?

Ik weet dat het in mijn buurt beter zou kunnen, daar wil ik ook graag aan meewerken. Maar als we het met zijn allen doen zou het nog mooier zijn! Dan hoeft mijn hond me ook niet meer aan te kijken met z'n zielige ogen dat die drol onder mijn schoen toch echt niet van hem was.


Petra Zegers
Petra Zegers-Kempers is kandidaat-raadslid voor de SP, ze staat op plaats nummer 9 van onze kieslijst.


28-10-2009: Schaf de onzinnige hondenbelasting af
27-08-2009: SP op Radio 1: wij brengen Dé Frisse Wind!

U bent hier