h

Actie voor betere verkeersveiligheid in Vastenavondkamp

10 november 2009

Actie voor betere verkeersveiligheid in Vastenavondkamp

09-11-2009 Zebra actie 3 Bewonerscomité 'Ons Vastenavondkamp' liet op een ludieke manier zien dat de oversteekplaats bij basisschool Mikado best onveilig is en verplaatste maandag het zebrapad naar een veiligere plek waar ze de kinderen zelf hielp oversteken. De actie is bedoeld om aan beleidsmakers duidelijk te maken dat er iets dient te veranderen aan de verkeerssituatie in deze Blerickse wijk.

Het buurtcomité ‘Ons Vastenavondkamp’ heeft de afgelopen maanden een inventarisatie gehouden over de belangrijkste knelpunten in de wijk. Een van de belangrijkste zaken is de verkeersveiligheid. Daarom onderneemt het bewonerscomité initiatief om op een ludieke maar ook heldere wijze dit probleem onder de aandacht te brengen.

09-11-2009 Zebra actie 2 De politie (links op de foto) was op de hoogte van de actie en kwam uit nieuwsgierigheid een kijkje nemen en zag dat het goed was.

Gisteren werd tussen 12.00 en 14.00 uur het zebrapad ter hoogte van de basisschool Mikado aan de Alberickstraat te Blerick, afgesloten en circa tien meter verderop werd een alternatieve oversteekplaats gemaakt met verkeersbrigadiers.

09-11-2009 Zebra actie 3 Met zelfgemaakte stopborden (waar verkiezingsflyers al niet goed voor zijn) werd het verkeer tegengehouden zodat kinderen en hun ouders veilig konden oversteken.

Diana Knoops van het Bewonerscomité: "De actie was een doorslaand succes. De basisschool en ouders waren tevoren ingelicht over de actie. De schoolgaande kinderen hebben we uitgelegd dat ze natuurlijk normaal gesproken over het zebrapad moeten gaan maar dat voor deze keer we het even anders doen. Vooral om de mensen in het stadhuis te laten weten dat het veiliger en beter moet op deze locatie!"

09-11-2009 Zebra actie 1 Met afzetlint werd de onveilige oversteekplek afgesloten. Het overige verkeer had daar geen hinder van.

De nieuwe oversteeklocatie is bewust gekozen omdat de huidige oversteekplaats voor veel buurtbewoners een doorn in het oog is. Herhaaldelijke klachten en vragen worden door de gemeente blijkbaar niet serieus genomen. Daarom nemen de actievoerders nu zelf het initiatief om dit probleem op de kaart te zetten, hopende op een verbetering en een veiligere plek waar de schoolgaande kinderen kunnen oversteken.
Diana Knoops: "We hopen dat met deze actie de noodzaak voor veranderingen bij de beleidsmakers duidelijk wordt en het verkeersprobleem eindelijk aandacht krijgt."

09-11-2009 Zebra actie 4 Deze spandoeken spreken voor zich.

Bewonerscomité ‘Ons Vastenavondkamp’ werd opgericht na een werkbezoek afgelopen januari van twee SP-Tweede Kamerleden aan de wijk waarin zij met bewoners spraken over de wijkproblematiek waarop enkele dames werden aangespoord om zelf het heft in handen te nemen.
Daarop werd het bewonerscomité opgericht wat bestaat uit enkele wijkbewoners die veranderingen in het Vastenavondkamp wensen, daarmee verpaupering willen tegen gaan en zodoende het sociale hart terug de wijk in te krijgen.

Op 7 oktober jl. werd een drukbezochte openbare bewonersavond gehouden waar nogmaals de verkeersproblemen aan de orde kwamen. Dit zette het bewonerscomité tot bovenstaande 'zebrapadactie' aan.
De SP Venlo ondersteund en adviseert het bewonerscomité waar nodig en gewenst.

04-11-2009: Levendige drukbezochte bewonersavond Vastenavondkamp
06-02-2009: Te gast in Vastenavondkamp

U bent hier