h

Succesvolle sfeermarkt in Arcen

26 augustus 2009

Succesvolle sfeermarkt in Arcen

65 blijft 65 Tussen de marktkramen, kermisattracties en het muziekpodium stond de SP vandaag met een eigen kraam op de Sfeermarkt in Arcen. Ook hier waren de meeste mensen er over eens: mensen kun je niet dwingen langer door te werken wanneer er geen noodzaak is.

De Sfeermarkt in het centrum van Arcen is een gezellige en drukke boel, mensen lopen de kramen langs, pakken een terrasje, luisteren naar de optredende artiesten en ook voor de kinderen is er genoeg te beleven. De markt is ook een goed moment om stil te staan bij de asociale kabinetsplannen die iedereen dwingt langer door te werken dan noodzakelijk is. De SP vroeg vandaag voorbijgangers en mensen op het terras naar hun mening. Ook kon men een petitie ondertekenen tegen de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar.

26-08-2009 Sfeermarkt 02

Het was een erg plezierige dag waarin we vele gesprekken mochten hebben met bezorgde mensen, ouderen maar ook veel jongeren die zich zorgen maken over hun toekomst en de idiote plannen van het kabinet. Jongeren - die zelf nog zo'n 40 arbeidsjaren te gaan hebben - tekenden massaal de petitie. Ze snappen heel goed wat er aan de hand is, willen graag aan de bak maar niet gedwongen worden om door te werken tot minimaal hun 67e, wat ook geldt voor de zware beroepen zoals stratenmakers, bouwvakkers, fabrieksarbeiders en de brandweer. Daarnaast lopen jongeren 23.000 euro mis door de verhoging van de pensioenleeftijd.

26-08-2009 Sfeermarkt 03

Opvallend was dat ook Duitse toeristen meetekenden, uit solidariteit met de Nederlanders want in Duitsland is het al verplicht gesteld om tot de 67 door te werken, zeer tegen de zin in van de bevolking. Een Duitse man uit Gelsenkirchen stak ons een hart onder de riem: "Ik hoop dat Nederland wel een sociaal oog voor haar werkende mensen heeft, jullie moeten deze slag winnen."

26-08-2009 Sfeermarkt 01 SP-lijsttrekker Alexander Vervoort (links) in discussie met een passant over de trieste kabinetsplannen.

Binnen paar uurtjes tijd hadden we 278 handtekeningen opgehaald. Mensen kunnen ook via internet de petitie tekenen, ga naar de speciale website en teken mee!

Agnes Kant SP-leider Agnes Kant: “Het verhogen van de AOW leeftijd is ongewenst, onzinnig en onnodig. Ongewenst omdat we niet leven om te werken maar werken om te leven. Onzinnig omdat 50-plussers nu al niet aan de bak komen en onnodig omdat berekeningen aantonen dat de AOW wel betaalbaar blijft. Wat de SP betreft blijft 65 gewoon 65.”

Binnen vier minuten weten waarom de verhoging van de AOW-leeftijd ongewenst, onzinnig en onnodig is? Kijk de film en vergeet niet de petitie te tekenen op 65blijft65.nl:

27-8-2009: ‘Jongeren lopen 23.000 euro mis door verhoging AOW-leeftijd’
26-8-2009: Agnes Kant reageert in Stand.nl op de stelling ‘Een verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar is onvermijdelijk’ (mp3)
31-7-2009: SP-Zomertournee: geslaagde tussenstop in Venlo tegen verhoging AOW-leeftijd

U bent hier