h

Reukvermogen Testroote ook al aangetast

31 oktober 2009

Reukvermogen Testroote ook al aangetast

Ramon_Testroote Heel vastberaden was PvdA-wethouder Testroote tijdens het onderwijsdebat. Althans zo leek het. Want de dag ervoor en in de media had hij de SP al voor alles wat mooi en lelijk was uitgemaakt. De SP had geen financiële visie en kaapt PvdA-feestjes. Tijdens het onderwijsdebat ging er nog een schepje bovenop, de SP zou reageren op het onderbuikgevoel en alleen maar in een rood jasje staan te schreeuwen. En nu schrijft hij in een open brief dat de SP-campagne stinkt omdat ze vergelijkingen met de tweede wereldoorlog gebruikt. Wie roept dat het stinkt is vaak zelf de dader...

Als je echt niet op de inhoud wilt ingaan moet je inderdaad op deze manier op de man spelen om nog een schamel puntje te pakken. Maar dan even de feiten. We beginnen maar eens met het letten op de centjes. onderwijsdebat_omroepvenlo Uit zeer betrouwbare bron kreeg de SP net na het onderwijsdebat te horen dat het nieuw aangetreden bestuur van Akkoord vergoeding krijgt voor ieder uur dat zij werkt. Het door Testroote ontslagen bestuur zat er onbezoldigd, zij deden dit werk dus niet voor geld! Met een uurvergoeding voor het nieuwe bestuur kost het onderwijs binnen Akkoord meer dan voorheen zonder dat scholen, leerlingen en leraren daar wijzer van worden. Wie let hier nu niet op de centen? Maar vanzelfsprekend stellen we voor de zekerheid de vraag aan de wethouder zelf.

De SP gebruikte vergelijkingen van overheidsoptreden met de ellende van de tweede wereldoorlog. Testroote verwijst naar het door ons gebruikte woord 'razzia'. hondenbelasting Een woord dat ook door Bild Zeitung ("Terror-Razzia in Berlin") en kwaliteitskrant Het Parool ("Razzia tegen terreurverdachten in Berlijn") deze maand is gebruikt voor het grootschalige optreden van de Duitse politie in Berlijn. Die combinatie lijkt ons eerlijk gezegd nog gevaarlijker maar geen protest van Testroote bij dat bericht, selectieve verontwaardiging dus en inderdaad schandalig om de tweede wereldoorlog erbij te betrekken, een wethouder onwaardig?

De SP kaapt PvdA-feestjes, dat klopt! Als je als PvdA roept dat de AOW veilig bij je is en je jaagt zestig procent van Nederland de gordijnen in om deze toch op de schop te nemen, dan ben je bij de SP aan de beurt om geknipt en geschoren te worden. Als je dan als afdeling niet genoeg kwaliteiten hebt om jezelf te profileren en moet leunen op mensen als minister Bos die verantwoordelijk is voor de afbraak van de sociale zekerheden dan ben je dubbel aan de beurt en staat de SP inderdaad te demonstreren als deze minister op visite komt. Gekaapt nee, de krant koos voor de actie van de FNV en SP in plaats van de inhoud van Bos zijn verhaal. Hetzelfde gedraai vult geen pagina’s, een minister die iets niet kan uitleggen des te meer...

27-10-2009 actie FNV-SP 2 (27 oktober: Wouter Bos (op foto links) kon de vragen van FNV en SP'er Alexander Vervoort (met rode jas) niet beantwoorden. De discussie buiten kon nog uren doorgaan maar Bos werd uit zijn lijden verlost door een partijgenoot die hem naar binnen dirigeerde.)

De persoonlijke beschuldigingen in de open brief van Testroote laten we maar voor wat ze is. Dergelijke kreten slaak je alleen bij gebrek aan argumenten. Er ontstaat een beeld bij Testroote wat hem meer kwaad dan goed doet. In plaats van inhoudelijk in te gaan op vragen, verwijst hij naar het antwoord dat de antwoorden zullen volgen... Dat is geen antwoord dat is uitstellen van antwoorden! In plaats van openheid te geven kiest hij voor een tackle met gestrekt been. Daar staat direct rood voor en die zal hij naar onze overtuiging dan ook krijgen.

03-11-2009: Veel woorden om onvermogen te verbergen
30-10-2009: weblog Ramon Testroote: "SP Campagne onfris"

28-10-2009: Schaf de onzinnige hondenbelasting af
27-10-2009: Actie FNV en SP: 65 blijft 65! Wouter Bos kreeg veel vragen, antwoorden bleven uit

U bent hier