h

SP zet bewerking van 'Doe Maar' in tegen verhoging AOW-leeftijd

18 september 2009

SP zet bewerking van 'Doe Maar' in tegen verhoging AOW-leeftijd

Met het nummer '65 jaar, trillend op mijn benen' start de SP een mediacampagne tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. Het nummer is een bewerking van '32 jaar (Sinds een dag of twee)' van Doe Maar. Frits Lambrechts neemt de zang voor zijn rekening. Onder andere Thé Lau, Henny Vrienten, Bob Fosko, Agnes Kant en andere SP-Kamerleden werkten mee aan de clip.

Vanaf zaterdag 19 september worden mensen via radiospots, abri's en bumperstickers opgeroepen om de volkspetitie tegen de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar te tekenen. De petitie is – net als de clip – te vinden op www.65blijft65.nl.

De SP voert al de hele zomer campagne tegen de verhoging van de AOW-leeftijd. Agnes Kant SP-leider Agnes Kant stelt: “Het verhogen van de AOW leeftijd is ongewenst, onzinnig en onnodig. Ongewenst omdat we niet leven om te werken maar werken om te leven. Onzinnig omdat 50-plussers nu al niet aan de bak komen en onnodig omdat berekeningen aantonen dat de AOW wel betaalbaar blijft. Wat de SP betreft blijft 65 gewoon 65.”

De clip – die vrijdagavond 18 september tijdens het tv-programma 'De Wereld Draait Door' te zien was – is te vinden op de speciale campagnewebsite.

Bekijk Agnes Kant over de campage bij 'De Wereld Draait Door'
26-8-2009: Succesvolle sfeermarkt in Arcen
31-7-2009: SP-Zomertournee: geslaagde tussenstop in Venlo tegen verhoging AOW-leeftijd

U bent hier