h

Het zijn vaak de kleine dingen die het doen!

17 november 2008

Het zijn vaak de kleine dingen die het doen!

mensenDe SP heeft drie belangrijke uitgangspunten: menselijke waardigheid, gelijkwaardigheid en solidariteit. Deze drie basisprincipes maken dat ook de SP afdeling Venlo met enige regelmaat op de bres springt voor mensen die, om wat voor reden dan ook vastlopen in de huidige maatschappij. Natuurlijk kunnen we als partij niet altijd voor oplossingen zorgen, maar de vragen en problemen van gewone mensen worden wel via heel korte lijnen doorgegeven naar de volksvertegenwoordigers zodat zij goede alternatieven ontwikkelen. Het risico bestaat natuurlijk dat door het aanhoren van al die ellende, de goede resultaten die we ook behalen, uit het oog verliezen.

    Column door Ton Heerschop, bestuurslid SP Venlo

Als je de lokale media een beetje bijhoudt dan kun je daar ook genoeg leed uithalen, wat voor de gemiddelde SP'er weer reden genoeg is om er weer eens flink aan te trekken. Want wat moeten we denken van een lokale PvdA-volksvertegenwoordigster die roept dat er meer vrouwen in de raad moeten? Krijgen we straks ook oproepen om meer bouwvakkers en bakkers in de raad te hebben? Want naar onze mening zijn die groepen ook ondervertegenwoordigd!

Maar het typeert natuurlijk wel de houding van betreffende raadslid om niet te praten over kwaliteiten van een persoon maar slechts enkel naar in dit geval het geslacht. Misschien kan zij haar partijgenote en voormalig minister Vogelaar overhalen om in Venlo te gaan wonen, baan gegarandeerd zeggen wij dan.

En wat te denken van het feit dat de voedselbank bijgesprongen moet worden door de, ook noodlijdende stichting Emmaus Feniks!?! Om dan te lezen dat zij vervolgens hun belangrijkste inkomstenbron, hun winkel, moeten sluiten op last van de brandweer. Dat doet pijn in het hart.
We praten overigens over een aanpassing van 30.000 euro die nodig is om de elektra in deze winkel in orde te brengen. We kennen onzinnigere projecten waar in de gemeente Venlo geld naar uit gaat, waar niemand beter van wordt. Nou ja, wel de bouwmaffia en de zakkenvullers maar niet de gewone burger.

Klokkengieterflat Maaspoort

Maar dan zijn er toch ook weer die berichten die de SP'er moed geven.
Zo wil de gemeente Emmaus Feniks helpen bij het herinrichten van bouwland zodat de stichting eigen voedsel kan gaan verbouwen en een deel daarvan verkopen.
Maar ook het gegeven dat het project Buuf Bazaar op de Heide als een van de beste buurtplannen van Nederland in de finale staat van een door de NCRV georganiseerde competitie. Gewone mensen die ongewone positieve dingen presteren is tenslotte het mooiste wat er is!

Hubertusplein BlerickOok politiek gebruikt bijvoorbeeld de VVD het SP-onderzoek rondom het Hubertusplein, daarbij netjes naar onze website verwijzend. Graag gedaan, geen dank zeggen we dan. Blijf vooral op de hoogte van onze alternatieven!

En dan komt er op een doordeweekse middag dat telefoontje van een mevrouw die ons bedankt omdat we als enige politieke partij hebben gereageerd op het feit dat de begraafplaatsen in Venlo en Blerick alleen nog via de hoofdingang bereikbaar zijn. Maar nog mooier is dan om te horen dat de overige ingangen, op werkdagen, tussen 08.00 en 16.00 uur open zijn. Mevrouw kon als nabestaande weer bij haar dierbare komen via een wat kortere route en was daar erg blij mee.

Begraafplaats Venlo achterhek2.jpg

Op onze brief die inderdaad vroeg om heropening van de pas gesloten ingangen, heeft wethouder Beurskens heeft nog geen reactie gegeven. We waarderen natuurlijk de voortvarende aanpak, die we liever zien dan vage papieren toezeggingen. De wethouder heeft het bijna begrepen, nu nog de weekenden en feestdagen iets regelen en iedereen is weer gelukkig!

En wat betreft de mevrouw in kwestie, we hebben het graag gedaan, was een kleine moeite en uw reactie geeft ons weer energie! Want het mag dan een klein succesje lijken, ook hiervoor geld het spreekwoord "wie het kleine niet..........................."

8-11-2008: Begraafplaats Venlo verworden tot kluis met papieren deur?
9-10-2008: Buurtonderzoek SP laat andere werkelijkheid zien dan de gemeente ons wil doen geloven

U bent hier