h

SP opnieuw met kraam op braderie in Belfeld

26 mei 2008

SP opnieuw met kraam op braderie in Belfeld

25-05-2008 braderie Belfeld1 Het zag er zondag weer sfeervol uit in het Belfeldse. Met een lekker zonnetje op de bol en regen in het verschiet stonden we traditioneel met een kraam op de jaarlijkse braderie. Ook al was het minder druk dan voorgaande jaren, wij hebben genoten van een fijne dag waarop vele mensen onze stand wisten te vinden.

De ballonnen en fluitjes die we uitdeelden vonden gretig aftrek. Het lawaai van de fluitjes was de hele dag te horen in het dorp, en overstemde soms de muziek en andere activiteiten. Maar dat kon de kinderpret niet drukken.

25-05-2008 braderie Belfeld2 Er lag voldoende leesvoer dat graag werd meegenomen. 25-05-2008 braderie Belfeld3 Ook de auto bij onze kraam moest er aan geloven en werd 'versierd' met affiches. 25-05-2008 braderie Belfeld5 De ballonnen gingen zo hard van de hand dat het moeite kostte om er voldoende bij te blazen. Binnen twee uur was de voorraad van enkele honderden ballonnen op. Gelukkig waren er nog voldoende fluitjes om weg te geven. 25-05-2008 braderie Belfeld4

Als SP staan we regelmatig op straat en op de markt, zijn we zichtbaar in de buurt en vragen we mensen om hun mening. Dit doen we al sinds 1972 en dat blijven we doen, juist om van de mensen te horen wat hen bezig houdt, tegen welke problemen ze aanlopen en wat de politiek daaraan zou moeten doen. Hiermee doen we als partij ervaring en ideeën op, veel vaker stimuleert het ons dat we op de goede weg zijn en dat onze standpunten breed gedragen worden. Dit is ook het succes van de SP: luisteren naar mensen, hen ook serieus nemen en ermee aan de slag gaan.

Het doet ons goed om te zien dat steeds meer gevestigde politieke partijen onze werkwijze kopiëren, soms zelfs op het lachwekkende af.
Zo stond op de braderie ook het CDA met een kraam waar ook zij ballonnen uitdeelden. Verder had men naast de karige partijpropaganda een schrijfblok waarop mensen hun klachten konden noteren. Voor het eerst neemt het CDA de mensen serieus door naar hun klachten te luisteren! Of men er ook werkelijk iets mee gaat doen is een tweede...

Ook de PvdA is sinds kort naar buiten aan het treden en waagt zich voorzichtig onder de mensen. Als een konijn dat in de koplampen van een naderende auto kijkt, staan de moedige PvdA'ers te wachten totdat er mensen op hen afkomen met vragen. Laatst nog in Tegelen-Op de Heide, juist daar, de wijk die de PvdA wil afsluiten van de rest van de gemeente door er nog een snelweg bij te leggen! Dat noem ik nu lef tonen, maar dan op een beetje vreemde manier.
Dat vervolgens de PvdA ook nog het lef heeft om haar eigen 100e verjaardag groots te vieren (wat ze eigenlijk bijna vergeten waren) is wel erg bizar. De roosaanbidders liepen met rode vlaggen door de stad te marcheren en zongen het oude strijdlied 'de Internationale'. En dat terwijl deze sociaal-democraten hun ideologie hebben afgezworen en de sociale zekerheid steeds meer afbreken, ook hier in de gemeente Venlo. Ook dat noem ik lef, of is het zelfkastijding?

Dan hebben we nog GroenLinks, ook wel GroenSlinks en GroenRechts genoemd door vele mensen.
De gemeenteraadsfractie is momenteel op "werkvakantie" in de stad Marrakech in Marokko. Naar eigen zeggen om zo beter de Marokkaanse Nederlanders beter te leren kennen, hun cultuur, achtergrond en opvattingen. Raar, omdat Marrakech een echte toeristenstad is en er nauwelijks een Marokkaanse immigrant in Nederland daar vandaan komt. Had GroenLinks echt de Marokkaanse cultuur en mensen willen leren kennen, had ze toch echt naar het een stuk minder toeristische Rifgebergte of de grens met Algerije moeten gaan, want daar komen de meeste immigranten juist wél vandaan. Maar daar hebben ze geen strand, hotels en toeristische attracties.... Beetje jammer van GroenLinks maar ik wens ze evengoed een fijne vakantie toe.

Tenslotte wil ik iets zeggen over de wijze waarop partijen leden proberen te werven. Het CDA en de VVD proberen mensen te strikken om voor half geld de 'eer' te hebben een jaar partijlid te mogen zijn. Bij het CDA kost dat 20 euro en bij de VVD ietsjes minder. Bij GroenLinks kun je zelfs gratis steunlid worden. Allemaal leuke trucjes om mensen te bewegen lid te worden.
Maar mensen worden geen lid van een politieke partij vanwege de contributieprijs, mensen worden lid vanwege de ideologie en om datgene wat een partij werkelijk voor de mensen doet. Daden en niet het politieke gewauwel spreekt mensen aan. Best vreemd dat partijen dan zulke methoden toepassen om leden te werven. Of komt dat omdat leden binnen die partijen toch nauwelijks invloed kunnen uitoefenen?
Vreselijk voorbeeld hierin is de PvdA waar leden zichzelf moeten scholen op eigen kosten van soms 200 euro. Dan toch liever mijn eigen SP waarin scholing een recht is voor de leden en gratis wordt verzorgd. Daar betaal je toch immers ook contributie voor?


Alexander Vervoort, afdelingsvoorzitter SP Venlo

28-05-2007: Geslaagde dag Harmoniefeest Belfeld
10-09-2006: SP-actie 'Grijs op Reis' tijdens Najaarsmarkt in Belfeld

U bent hier