h

Resultaat wensboomactie SP Helden bemoedigend

24 januari 2008

Resultaat wensboomactie SP Helden bemoedigend

Helden 20071117 092aDe afgelopen periode heeft de SP in Helden voor het eerst van zich laten horen met de wensboomactie. De resultaten hiervan werden woensdag 23 januari gepresenteerd tijdens de informatie- en discussieavond.

De inwoners van Helden werd middels een huis-aan-huis verspreide folder en op straat, gevraagd welke wensen zij hebben voor Helden, wat er beter zou kunnen of zelfs moeten. Deze wensen kon men bekend maken via internet, inleveren op enkele inzameladressen, en prikken aan de wensboom waarmee de SP diverse keren op straat stond om aandacht te vragen voor de actie.

Voor de Heldense mensen was deze benadering zichtbaar onwennig. Merkbaar ook wanneer de mensen op straat om hun mening gevraagd werd. De SP heeft bruikbare informatie vergaart met deze actie en gaat de komende tijd bewijzen en laten zien waar de partij voor staat en te werk gaat, buiten de raad om, onder de mensen.

De reacties en resultaten op de wensboomaktie waren erg breed en met veel variatie. Ze zijn daarom gerangschikt in verschillende categorieën, zoals wonen en werken, jeugd en gezin, verkeer en veiligheid, om er maar een paar te noemen.
De wensen zelf zijn ook erg gevarieerd. Landelijke thema’s zoals thuiszorg of steun aan minder draagkrachtigen, maar vooral lokale thema’s. Enkele voorbeelden hiervan zijn kwaliteit van speelplaatsen, overlast van hondenpoep, onveilige verkeerssituaties, het geringe woningaanbod (en dan met name betaalbare huurwoningen en seniorenwoningen) en klachten over de huisartsenpost.

Voldoende voor de SP om mee aan de slag te gaan. Om te beginnen met onderzoek, want zonder gedegen onderzoek geen recht van spreken. Om vervolgens samen met de mensen aan de slag te gaan om doelen te bereiken.

Wensen kunnen nog steeds ingestuurd worden. Per email of via het contactformulier op de internetpagina.

Bericht 18-01-2008: Presentatie resultaten SP-enquête “Hoe kan Helden beter?”
Bericht 20-12-2007: SP verzamelt wensen in Helden
Bericht 9-11-2007: SP aan de slag in Helden

U bent hier