h

Leven in de brouwerij met de geslaagde ledendag

4 september 2024

Leven in de brouwerij met de geslaagde ledendag

Foto: SP-Venlo
Zondagmiddag 1 september hielden we een leuke en interessante middag voor onze leden. Via Café De Klep kregen we een rondleiding verzorgd bij de Stadsbrouwerij in Foodhall Mout. Daar bleven we voor onder meer vlaai en een drankje, een knotsgekke pubquiz en de gezellige borrel.

 

Die zonnige en warme zomerdag kwamen de aanwezige leden aan het begin van de middag op die eerste september bijeen bij Café de Klep. In de schaduw van de Dominicanenkerk en het befaamde hekwerk met de köpkes, aan het historische Keizersträötje in de binnenstad, kregen we van een gids uitleg over de oude en nieuwe geschiedenis van het bierbrouwen in Venlo.

 

Foto: SP-Venlo

 

Na een eerste drankje volgden we de gids naar Foodhall Mout, in het Julianapark, waar de jongste stadsbrouwerij haar diverse (prijswinnende) bieren brouwt. De rondleiding met wetenswaardigheden en kennis over het brouwproces werd in de Stadsbrouwerij afgesloten met het uitdelen van een goodiebag voor thuis, met daarin enkele bijzondere flesjes bier van brouwerij De Klep.

 

Foto: SP-Venlo

 

We bleven bij Mout om, onder het genot van vlaai, hapjes en drankjes, elkaar beter te leren kennen.

Onze o.a. oud-wethouder Alexander Vervoort vertelde in het kort wat de SP in Venlo in de afgelopen jaren heeft gedaan en voor elkaar kreeg, en ook waar we nu staan als SP-afdeling, en wat er voor nodig is om onze ambities te realiseren om in 2026 met een sterke afdeling weer mee te kunnen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Venlo.

Daarna gaf Hulpdienstvrijwilliger Richard Wesseling informatie over de SP-Hulpdienst in Venlo.

 

Foto: SP-Venlo

 

Aansluitend werd, om de gezelligheid te verhogen, door quizmaster Kalani van Bavel een pubquiz gehouden met leuke prijsjes voor het winnende team.

Met nog meer hapjes en drankjes werd bij Mout de middag langzaam afgesloten. We kijken terug op ene geslaagde en gezellige ledendag. Er zijn al plannen voor een vervolg en ook voor komende activiteiten waarop we weer onze leden begroeten.
 

U bent hier