h

Richard Wesseling

06-39145829 (Hulpdienst)

 

Wie is Richard?

Ik 1983 geboren in de wijk Annakamp, Blerick. Vanuit mijn ouderlijk huis heb ik in mijn puberteit 2 jaar in het centrum van Blerick gewoond. Vanuit hier ben ik in 2002 naar het Vastenavondkamp verhuisd. Nu woon ik sinds 2007 in de Vossener samen met mijn 2 dochtertjes.

Vanuit de Mbo-opleiding Transport en logistiek ben ik de vrachtwagen opgegaan, deze werkzaamheden heb ik 13 jaar gedaan tot in 2015 mijn eerste dochtertje geboren werd. Op dat moment heb ik een carrièreswitch gemaakt. Dit om meer tijd te hebben voor mijn gezin.

Op dit moment werk ik als internal accountmanager. Het leukste aan deze baan vind ik, dat ik klanten van een goed advies kan voorzien en ervoor kan zorgen dat ik realiseer wat ik de klant beloofd heb. Hetzelfde doe ik als coördinator bij Humanitas, waarbij ik mensen help met hulpvragen.

 

Wat doe je zoal bij de SP Venlo?

Vanaf 2020 ben ik actief lid geworden bij de SP-Venlo. Ik folder bij mij in de buurt, en doe mee aan lokale acties. Daarnaast ondersteun ik het landelijk belteam. In november 2020 werd ik gekozen als bestuurslid binnen de SP-Venlo. Ik wil graag de buurt ingaan om te zien en te horen wat er echt speelt bij de mensen, om gezamenlijk het verschil te kunnen maken.

Vanaf juli 2022 ben ik daarnaast coördinator voor onze Hulpdienst en voor de wijkbezoeken die we plannen, en ben ik het aanspreekpunt voor nieuwe leden en de eerste bezoeken daaraan.

 

Wat zijn je hobby’s?

Mijn grootste hobby is mijn gezin waar ik zoveel mogelijk van mijn vrije tijd in wil steken. Daarnaast ga ik ook graag uit eten of naar het theater, lees ik graag en ben ik zomers veel op terrasjes te vinden. Ook probeer ik af en toe te sporten.

 

Wat zijn je idealen, waar wil je je voor inzetten?

Ik wil mij inzetten voor een eerlijkere en socialere samenleving. Een samenleving waarin voedselbanken alleen nog terug te vinden zijn in geschiedenisboeken. Waar goede zorg krijgen vanzelfsprekend is. Waar wonen en studeren voor iedereen toegankelijk zal zijn. Waar we zorgen dat mensen beter betaald worden voor hun werk en dat ze daadwerkelijk mee delen in de winst die er gemaakt wordt.

Kort gezegd, een samenleving die niet meer draait om marktwerking of economische groei maar om eerlijk sociaal samenleven.

 

Wat vindt je thuisfront ervan dat je je voor de SP inzet?

Mijn thuisfront steunt het dat ik me inzet voor de SP.

 

Zit politiek in je familie?

Nee.

 

Hoe en waarom ben je bij de SP terecht gekomen?

Ik ben in het verleden via verschillende stemwijzers uitgekomen bij de SP. Nadat ik mij verder had ingelezen over de SP vond ik de partij goed bij mij passen. Dit omdat ikzelf ook vind en geloof dat het allemaal wel wat eerlijker mag en kan.

En als je ziet dat dit wel kan en niet gebeurt dan voelt dat voor mij als onrecht. De SP ziet dit onrecht ook en wil hier verandering in brengen. En daar wil ik zoveel mogelijk in ondersteunen.

 

Wat is voor jou de meest inspirerende historische gebeurtenis of persoon?

Bij mij wisselt dat nog weleens. Maar voor dit moment lees ik graag boeken van de uitgever de Correspondent.

De schrijvers waarvan ik denk dat ze wel iets te melden hebben zijn Rutger Bregman, Jesse Frederik, Sander Heijne en Rob Wijnberg.

 

U bent hier