h

Kalani van Bavel

06-18494216

 

Wie is Kalani?

Ik woon in Venlo-Zuid en ben al vanaf mijn 13e jaar politiek actief. Als je immers iets wil veranderen, zal je zelf het voorbeeld moeten geven en handen uit de mouwen steken.

 

Wat doe je zoal bij de SP Venlo?

Ik doe vooral meedenken bij de Denktank en help mee met acties. Daarnaast maak ik leeftijdgenoten enthousiast om mee te doen, hun problemen een stem geven. Dat doe ik ook via de regionale groep van SP-Jongeren.

 

Wat zijn je hobby’s?

Ik doe in mijn vrije tijd magneetvissen en ik zet mij in voor verschillende organisaties.

 

Wat zijn je idealen, waar wil je je voor inzetten?

Betere zorg, een socialere samenleving en dat de rijken de zwaarste lasten gaan dragen. Op school zit ik in de leerlingenraad en de medezeggenschapsraad, en kom op die manier op voor de belangen van leerlingen.

 

Wat vind je thuisfront ervan dat je je voor de SP inzet?

Ze vinden dat ik mij breder moet oriënteren, maar vinden het voor de rest wel okee.

 

Zit politiek in je familie?

Nee, eigenlijk komt politiek alleen ter sprake tijdens het kerstdiner.

 

Hoe en waarom ben je bij de SP terecht gekomen?

Mijn politieke interesse heb ik opgedaan via politiek op tv (actualiteiten) en toen heb ik het beginselprogramma gelezen van de SP. Dat sprak me erg aan. Zodoende ben ik bij de SP terecht gekomen.

 

Wat is voor jou de meest inspirerende historische gebeurtenis of persoon?

De meest inspirerende persoon is voor mij Nelson Mandela (anti-apartheid-strijder, oud-president Zuid-Afrika), omdat hij na zijn vrijlating uit jarenlange gevangenisstraf iedereen ervan weerhield om zijn rivalen terug te slaan en verzoening predikte.

 

U bent hier