h

Actie over de grens voor lagere kosten

11 november 2023

Actie over de grens voor lagere kosten

Foto: SP-Venlo
Door de gestegen kosten voor boodschappen en de hoge benzineprijs, doen veel mensen in de grensstreek inkopen en tanken in Duitsland. Doordat de kiezers de grens over gejaagd worden, ging de SP vandaag bij diverse winkels in Kaldenkirchen het gesprek met ze aan.

 

Supermarkten maken miljoenenwinsten maar de prijzen blijven hoog. De SP wil onder meer dat de prijzen zakken en de koopkracht stijgt, het minimumloon direct naar 16 euro gaat waardoor de lonen en uitkeringen meteen meestijgen.

Daarom ging de SP vandaag internationaal en bij Tegelen over de grens, in Kaldenkirchen, flyeren voor de Nederlandse verkiezingen, in Duitsland.

 

Foto: SP-Venlo

 

Elk weekend doen veel Limburgers noodgedwongen hun boodschappen in Duitsland en tanken er ook meteen. Gewoon omdat dat daar een stuk goedkoper kan en ze zo beter rondkomen, zeggen de mensen ons.

 

Foto: SP-Venlo

 

Betaalbare boodschappen en benzine zou je ook dicht bij huis moeten kunnen halen vindt de SP. Politieke keuzes maken het onze huishoudens en het midden- en kleinbedrijf steeds lastiger, maar gelukkig is er ook een partij die wél de kant van de werkende klasse kiest. We willen de kosten omlaag en het inkomen omhoog voor een betere koopkracht voor iedereen.

 

Foto: SP-Venlo

 

Fractievoorzitter Jorge Wolters Gregório maakt zich hiervoor sterk in het Limburgs Parlement en is verkiesbaar voor de Tweede Kamer (nr. 12), en deed vandaag met ons mee aan de actie in Duitsland. Net als Laila Kuiper, ons lid in Provinciale Staten. Tof dat jullie erbij waren vandaag.

 

Lagere lasten, goede zorg en meer woningen; stem 22 november SP!

 

Bekijk ook:

 

U bent hier