h

Aftrap nieuwe jaar in mystieke sferen

11 januari 2023

Aftrap nieuwe jaar in mystieke sferen

Om dit nieuwe jaar feestelijk in te luiden organiseerden we dinsdag 10 januari onze Nieuwjaarsbijeenkomst. Deze keer in het Limburgs Museum waar we een verzorgde rondleiding kregen bij de tentoonstelling Mystiek. Daarnaast werden de leden bijgepraat over de aanstaande verkiezingen, campagnes en acties.

 

Onze traditionele Nieuwjaarsborrel werd al op veel locaties gehouden, ditmaal was dat in het Limburgs Museum.
Scheidend voorzitter Ad Okkerse heette iedereen welkom en vertelde waarom hij is gestopt. Daardoor zijn we op zoek naar een nieuwe afdelingsvoorzitter. Meld je bij het bestuur voor meer informatie als je de voorzittershamer wil overnemen om de SP-Venlo te leiden.

 

Foto: SP-Venlo

 

Vervolgens werden door een gids rondgeleid langs de tentoonstelling ‘Mystiek’. Deze laat diverse religieuze- en moderne uitingen zien in de vorm van kunst, foto en film rondom het thema mystiek: Van rituelen via verstilling naar extase.

Vrijwilliger en gids Ted vertelde: “Mystiek hoeft niet religieus te zijn. Het is wat je er zelf in zoekt en vindt. De ene zoekt dat ver weg, de ander meer bij zichzelf. Mystiek vindt je in alle godsdiensten, kan spiritueel zijn, ingetogen, uitbundig, zelfs erotisch. Het kan in een gebedshuis, door meditatie, dans, drugs maar ook middels bijvoorbeeld carnaval.”

Het is een mooie tentoonstelling met een combinatie van bijzondere kunstvormen, uitingen in het alledaagse leven of voorstellingen die je geest prikkelen. Een bezoek waard.

 

Foto: SP-Venlo

 

Aansluitend vertelden onze kandidaat-Statenleden Laila Kuiper en Alexander Vervoort over de naderende verkiezingen voor de Provinciale Staten in Limburg. Daarvoor mogen we op 15 maart naar de stembus. Via die weg kunnen we ook de verhoudingen in de Eerste Kamer veranderen. Dus indirect kunnen we in maart al de meerderheid die het kabinet heeft om slechte wetten er door te drammen, wegstemmen en daarmee het kabinet laten zien dat het anders kan en moet.

 

Afgesloten werd met een borrel en gezellig samenzijn. Met vlaai, nootjes en een drankje bleef het nog lang gezellig in het museum. 

 

U bent hier