h

Geslaagd eerste politieke jongerencafé

23 september 2022

Geslaagd eerste politieke jongerencafé

Foto: SP-Venlo
Vanavond was er voor het eerst in Venlo een politiek café speciaal voor jongeren (12-24 jr). Een initiatief vanuit de SP dat gedragen werd door bijna alle partijen in de gemeenteraad. We kunnen terugkijken op een geslaagde start van een nieuwe traditie.

 

Het eerste politieke jongerencafé Venlo is een idee van de 14-jarige Kalani van Bavel. Hij merkte op dat: “In de politiek niet veel over, maar ook niet mét jongeren gesproken wordt over wat wij belangrijk vinden. Als de politiek zaken voor jongeren beslist moeten ze wel weten wat er leeft.”

 

Foto: Selim Ozcelik / toestemming via Whatsapp groep

 
Tijdens deze eerste editie van het politieke jongerencafé (op 23 september) was het de bedoeling dat vooral jongeren met elkaar, en politieke partijen met elkaar, in gesprek gaan over datgene jongeren bezighoudt, welke zaken zij belangrijk vinden en waar de lokale politiek oog voor dient te hebben.
 

Kalani van Bavel: “We danken iedereen die aanwezig was en meehielp om dit mooie initiatief te kunnen realiseren. Met alle partijen gaan we nu eerst evalueren en het volgende politieke jongerencafé plannen.”
“We willen het namelijk niet eenmalig bij deze editie houden. Wil de politiek echt luisteren moet het een vervolg hebben, het liefst meerdere keren per jaar, zodat dit jongerencafé kan ‘groeien’, naam krijgt en meer jongeren kan betrekken.”

 

Hopelijk kan dan ook de samenwerking worden voortgezet met de partijen die deze eerste keer deelnamen: naast de SP waren dat PvdA, GroenLinks, Denk, VVD, CDA, PVV, D66, EENLokaal en FvD.

 

Bekijk ook:

 

U bent hier