h

Venlose boodschap aan Rutte

16 augustus 2022

Venlose boodschap aan Rutte

Foto: SP
Door het hele land is de SP bezig om een lijst met boodschappen van de Nederlandse burgers aan premier Mark Rutte op te halen. Op 28 augustus en 3 september doen we dat in Venlo en Blerick! Hiermee vragen we nadrukkelijk om actie tegen de almaar stijgende kosten en achterblijvende koopkracht.

 

Op 17 september zullen al deze lijsten uit heel Nederland als één grote boodschappenlijst tijdens de manifestatie PrinsjesdagProtest in Den Haag gepresenteerd worden. 

Op deze manier willen we aandacht vragen voor de brandstofprijzen die zijn gestegen met 34,8%, de boodschappen met 11,2% en de energiekosten met 83,5%! Dat lonen, uitkeringen en AOW achter blijven maar dat grote bedrijven, ook de supermarkten, grote winsten boeken!

 

Op vele plaatsen zijn ze al aan de slag en in Venlo gaan we dat op 28 augustus en 3 september doen:

  • Zondag 28 augustus staan we van 13.30 tot 16.00 uur in de buurt van de Zomerparkfeesten, Julianapark Venlo. We verzamelen op de hoek van Keullerstraat en Deken van Oppensingel.
  • Zaterdag 3 september staan we van 10.00 tot 14.00 uur op de rommelmarkt in Speeltuin 'Ôs Blië Riek' aan de Tollensstraat in Blerick.

 

We vragen voorbijgangers om een boodschap op de lijst te zetten. We hopen zo een mooie diverse boodschappenlijst te krijgen met wat Venlo vindt van de prijsstijgingen en koopkrachtdaling. 

Wie doet met ons mee met deze ludieke actie?

Je kunt uiteraard ook een deel van de tijd mee doen. Na afloop gaan we, zoals gewoonlijk, gezellig iets drinken. Geef je op met ene mail naar venlo@sp.nl of bel naar Laila (06-337 22 424) of Petra (06-340 69 796).

 
Bekijk ook:

 

U bent hier