h

"Kom 17 september naar het PrinsjesdagProtest"

10 augustus 2022

"Kom 17 september naar het PrinsjesdagProtest"

Het gaat zo niet langer. Steeds meer mensen kunnen hun rekeningen niet betalen. En dit kabinet weigert dit jaar nog wat te doen aan de hoge prijzen en de lage lonen. Terwijl de grote bedrijven enorme winsten maken en het met een deel van Nederland prima gaat, is er een groeiende groep mensen die zich zorgen maakt om de toekomst en er geen vertrouwen meer in heeft dat dit kabinet er ook voor hen zit. Daarom komen we op 17 september in actie.

 

 

Dat is de zaterdag voor Prinsjesdag, de dag waarop het kabinet de plannen voor het komende jaar presenteert. We moeten in Den Haag laten horen dat het anders kan. Kom ook!

 

‘We worden allemaal een beetje armer’ zei minister Kaag van Financiën. Dat is natuurlijk onzin. Grote bedrijven profiteren van de crisis en maken recordwinsten. Deze winsten worden nu verdeeld onder de aandeelhouders in plaats van ingezet om de kosten te verlagen.

De energierekening, boodschappen en tanken, het is bijna niet meer te betalen. Per 1 juli is de huur van de meeste mensen ook nog verhoogd en als je ziek bent, dan ben je 385 euro aan je eigen risico kwijt.

 

Het kan en moet anders

Laten we het geld halen waar het zit. Grote bedrijven waar het goed mee gaat en die veel winst maken, betalen steeds minder belasting. Laten we ervoor zorgen dat zij een eerlijk deel aan belasting betalen. Dit geld kunnen we inzetten om de kosten voor mensen direct te verlagen.

Daarnaast moet natuurlijk het minimumloon omhoog, waardoor alle lonen zullen stijgen en de daaraan gekoppelde AOW en uitkeringen. De pensioenen moeten worden geïndexeerd.

 

Maar dit gebeurt niet vanzelf

Daarom komen we in actie op zaterdag 17 september. De zaterdag voor Prinsjesdag op het PrinsjesdagProtest. Meld je aan want samen kunnen we zorgen voor verandering. 

 

Bekijk ook:

 

U bent hier