h

Denktank: Koopkracht-actie

30 juli 2022

Denktank: Koopkracht-actie

De lopende landelijke actie “De vijf koopkracht knallers” geven we ook lokaal een zet. Dinsdagavond 9 augustus zitten we bijeen om hiervoor nadere lokale acties te plannen. En die op Prinsjesdag het kabinet in Den Haag wakker moet schudden. Denk mee, doe mee.

 

Je hebt de gevolgen vast al gemerkt, de prijzen stijgen, de vaste lasten ook maar het inkomen blijft achter, of holt zelfs achteruit. Mensen komen hierdoor in de geldstress, schulden, terwijl de kosten voor brandstof, energie, boodschappen duurder worden.

 

De SP is hiervoor een actie gestart.
Want met een enkele maatregel ter compensatie komen we er niet. Al helemaal ergerlijk wanneer de winsten door het dak gaan van bijvoorbeeld supermarktketens, energieleveranciers en oliebedrijven. De belasting die zij afdragen staat in geen enkele verhouding tot wat de gewone man/vrouw aan koopkrachtverlies mag inleveren, nu tekortkomt en steeds minder te besteden heeft.

Foto: SP

De lopende landelijke campagne "Kosten omlaag, inkomen, uitkeringen en AOW omhoog" rondom ons noodplan “De vijf koopkracht knallers”, geven we ook lokaal een zet. Denk mee, doe mee.

 

In het kort:

 

Vervolgens gaan we in augustus en september regelmatig met deze actie de straat op, om te peilen wat Venlo vindt van het koopkrachtverlies. Alle verzamelde reacties sturen we op een meterslange boodschappenlijst naar Den Haag.
Dit belooft een toffe, ludieke maar ook serieuze actie te worden. Daar wil je toch bij zijn?!

 

Oh ja, 17 september (vlak voor Prinsjesdag) is dus de Koopkracht-actie in Den Haag. Wil je deelnemen aan dit PrinsjesdagProtest dan laat het ons weten, dan kunnen we voor gezamenlijk vervoer zorgen.

 

U bent hier