h

Teken de petitie: Stop de privatisering van de Ambulancedienst

27 december 2021

Teken de petitie: Stop de privatisering van de Ambulancedienst

Foto: SP-Venlo
Een meerderheid van Zuid-Limburgse gemeenten wil de Ambulancedienst daar privatiseren en laten fuseren met de al geprivatiseerde Ambulancedienst van Noord-Limburg. Maar een definitief besluit moet in februari 2022 nog genomen worden. In Noord-Limburg zie je waar dat toe leidt. Dit kunnen we keren, met politieke druk en druk vanuit de bevolking met een petitie.

 

Waartoe privatisering leidde in Noord-Limburg is onder meer te zien aan de vereiste aanrijtijden die niet worden gehaald. Maar gemeenten kunnen daar niets tegen doen omdat ze geen zeggenschap meer hebben, de ambulancezorg is immers geprivatiseerd...

Bij vergelijkbare problemen in Zuid-Limburg konden gemeenten nog wel ingrijpen. Daar zijn de gemeenten zelf namelijk nog verantwoordelijk voor de ambulances. Maar voor hoe lang nog?

 

Zoals we weten, zorgt privatisering op meer vlakken niet voor de voorgespiegelde kostenbesparingen maar eerder voor een uitholling van bestaande en broodnodige voorzieningen. Daarnaast raken gemeenten, personeel én wij burgers de zeggenschap kwijt en laten we deze belangrijke taak over aan zorgverzekeraars.

 

Dit kan en moet gestopt worden. In februari moeten de zestien zorgwethouders in Zuid-Limburg definitief de knoop doorhakken.

We kunnen hen helpen door de petitie in te vullen en hen duidelijk te maken dat ambulancediensten een publieke zaak zijn en dit moeten blijven.

 

Wij doen bij deze een oproep: geef de zorgwethouders de opdracht  om de ambulancedienst als publieke voorziening te behouden! Teken nu de petitie: 'STOP PRIVATISERING AMBULANCEDIENST'

 

 


 

Ambulancediensten zijn publieke voorzieningen en dienen dit ook te blijven, zo stellen SP-raadslid Anita Bergs en SP-wethouder Peter van Zutphen (beide uit Heerlen) in het onderstaande opiniestuk in Dagblad de Limburger van afgelopen week. Hierin beschrijven ze hun bedenkingen tegen de voorgestelde fusie en privatisering van de ambulancediensten.

 

 

Bekijk ook:

U bent hier