h

Uitnodiging Ledenvergadering

29 maart 2021

Uitnodiging Ledenvergadering

Nu het stof van de verkiezingen is opgetrokken, de volgende verkiezingen alweer met rasse schreden naderen, en we moeten nadenken over onze koers, is het tijd dat we samen en met elkaar spreken waar we voor staan en waar we naartoe willen. Dit bespreken we donderdag 8 april om 19.30 uur (digitaal).

 

VERKIEZINGEN

Op 17 maart waren de Tweede Kamerverkiezingen. Helaas niet de uitslag waarop we gehoopt hadden. Een teleurstelling, maar wij SP-ers geven niet op! We blijven knokken voor onze idealen, samen met de mensen en voor de mensen die ons de komende jaren hard nodig zullen hebben om Nederland eerlijker en socialer te maken.

 

CAMPAGNE

We danken iedereen die zich tijdens de campagne, op welke wijze dan ook, heeft ingezet!

Uiteraard gaan we onze campagne evalueren. Dat gebeurt in het Partijbestuur, maar ook in onze lokale afdelingen. Dit doen we op donderdag 8 april. We willen graag van je weten hoe de SP-campagne is ervaren. Op tv en radio, social media, het belteam. Hoe hebben we het lokaal gedaan? Wat heb je gemist? Wat kan beter?

Alles mag en moet benoemd worden. Wij zorgen ervoor dat jullie inbreng bij het landelijk partijbestuur terecht komt om het mee te nemen in de algehele analyse.

 

TOEKOMST SP IN VENLO

Volgend jaar zijn ook in Venlo verkiezingen, in maart 2022 wordt een nieuwe gemeenteraad gekozen. De SP zit sinds 2010 in die gemeenteraad en sinds 2018 (na 8 jaar oppositie) maken we in een coalitie deel uit van het College van B&W.

Wat is je mening daarover? Is de SP herkenbaar, komen onze successen goed naar voren? Moeten we opnieuw opteren voor coalitiedeelname en een wethouder leveren..?

 

Ook is nog onzeker welke raadsleden na die verkiezingen terugkeren, sommigen willen stoppen. Dat maakt dat er opvolging nodig is. Ben jij het raadslid dat we zoeken?

Ook in het afdelingsbestuur gaan mensen stoppen. Ook daar is opvolging nodig om onze SP in Venlo draaiende te houden. Geef jij je hiervoor op?

 

WELKE KOERS MOET DE SP OPGAAN?

Wie voelt zich geroepen om het bestuur te versterken of deel te nemen aan de verkiezingen, om een gooi te doen naar een zetel in de gemeenteraad? Doen we opnieuw mee aan de verkiezingen of passen we deze keer? Welke toekomst heeft de SP in Venlo?

 

Hierover willen we met jou praten tijdens de ledenavond op 8 april.

 

Helaas kunnen we nog steeds niet fysiek bij elkaar komen en moeten we weer een digitale bijeenkomst organiseren. Reageer op deze mailing om je aan te melden: venlo@sp.nl en je ontvangt de toegang voor de digitale bijeenkomst via Zoom.

 

Graag horen we van je, met vriendelijke groet,

Petra Raijer, afdelingsvoorzitter SP-Venlo

 

U bent hier