h

Leuke rondleiding in stadhuis voor Krefeld Zoo

14 februari 2020

Leuke rondleiding in stadhuis voor Krefeld Zoo

Het was een leuke middag met de rondleiding in het stadhuis, voor de hoogste bieder op de veiling voor de dierentuin Krefeld. Een mooie ervaring voor de aanwezige kinderen en hun begeleiders, voor de initiatiefnemers van de inzamelingsactie, voor ons als organisatie en zeker ook voor de helpende bodes en onze wethouder Alexander Vervoort die de rondleiding verzorgde. Bekijk het verslagje en de foto's.

 

SP-wethouder Alexander Vervoort: “Vandaag op Valentijnsdag was het zover. Een door de SP verzorgde rondleiding in het stadhuis van Venlo voor de hoogste bieder van de onlangs gehouden veiling. Deze winnaar nam een schoolklas van 12 kinderen mee van de Talentencampus Venlo, wat het nog leuker maakte. Net als dat de initiatiefnemers van de inzamelingsactie, Jacey en Nicky Niens, erbij waren. Ik mocht de rondleiding geven.”

“De kinderen waren flink onder de indruk van de vele prachtige kamers, raadszaal, trouwkamer, kelder, het goudleren behang, historische schilderijen, wapens en de vroegere gevangeniscellen. Een voor iedereen onvergetelijke dag met maar 1 doel: de inzamelingsactie voor het apenhuis in Krefeld Zoo.”

 

 

 

Want in de Nieuwjaarsnacht was er brand in het apenverblijf van de dierentuin van Krefeld, vlak over de grens bij Venlo. Bijna alle dieren stierven die nacht. Veel mensen uit onze regio bezoeken de Zoo, het vreselijke nieuws liet niemand onberoerd.

 

SP-fractievoorzitter Angelique Weingarten: “Een gezin uit Belfeld startte een inzamelingsactie om geld op te halen voor een nieuw apenverblijf en nieuwe dieren. De SP Venlo steunt die actie, riep op om ook te doneren en bood de rondleiding in het stadhuis aan op de veiling. Het bedrag dat daarmee werd opgehaald werd door de SP-Venlo opgehoogd met 100 euro.”

“Dank aan Jacey en Nicky Niens voor het initiatief en de veiling, dank aan de SP-collega’s voor het regelen, dank aan de Gemeente Venlo voor het beschikbaar stellen van het stadhuis.”

 

Je kan trouwens nog steeds doneren voor de inzamelingsactie voor het apenhuis. Op 29 februari is hiervoor ook nog een benefiet-kindermiddag in Belfeld. In maart zal het opgehaalde geld via de burgmeester van Venlo worden overhandigd aan de Oberbürgermeister van Krefeld.

 

Bekijk ook:

 

U bent hier