h

Steun wederopbouw apenverblijf Krefeld Zoo, bied mee op de veiling

5 januari 2020

Steun wederopbouw apenverblijf Krefeld Zoo, bied mee op de veiling

Tijdens de Nieuwjaarsnacht was er brand in het apenverblijf van de dierentuin van Krefeld, vlak over de grens bij Venlo. Volgens de Zoo Krefeld zijn alle dieren, op twee chimpansees na, omgekomen in de vlammenzee. Krefeld is een partnerstad van Venlo, beide steden onderhouden goede contacten met elkaar. Een gezin uit Belfeld is een inzamelingsactie gestart om geld op te halen voor een nieuw apenverblijf en nieuwe dieren. De SP steunt die actie en roept op om ook te doneren. De hoogste bieder van de veiling krijgt een door de SP georganiseerde verzorgde rondleiding in het Venlose stadhuis.

 

Met oud op nieuw ontstond na middernacht brand in het apenverblijf. De oorzaak van de brand is waarschijnlijk een neergekomen wensballon, in de resten zijn meerdere van deze lampionnen teruggevonden.

"Een ongelofelijk drama heeft ons kort na middernacht getroffen", schrijft de dierentuin op Facebook. De politie Krefeld meldde dat er zeker dertig dieren zijn gestorven tijdens de grote brand.

 

In het Tropische Apenhuis uit 1975 verbleven chimpansees, klauwaapjes, orang-oetans, gorilla’s maar ook vogels, vleermuizen en knaagdieren. Het verblijf van 2000 vierkante meter is volgens de dierentuin "tot de grond toe afgebrand". Het naastgelegen gorillatuin en -verblijf bleef gelukkig gespaard.

 

Het gezin Niens uit Belfeld is na de vreselijke brand een inzamelactie begonnen. Dochter Jacey (10) hoopt genoeg geld bij elkaar te krijgen zodat Zoo Krefeld nieuwe apen kan kopen.

„Naast dat Venlo partnerstad is van Krefeld hebben we als Venlonaren vast allemaal mooie herinneringen aan de zoo in Krefeld. Met de actie willen we Zoo Krefeld een extra financieel steuntje in de rug geven om ervoor te zorgen dat ze snel kunnen beginnen met de wederopbouw.”, zo laat vader Nicky weten aan De Limburger.

 

De SP steunt die actie en roept op om ook te doneren. Daarnaast doet de SP mee aan de veiling. De hoogste bieder krijgt een door de SP georganiseerde geheel verzorgde rondleiding in het Venlose stadhuis.
Altijd al eens het stadhuis van binnen willen zien, elke kamer, raadszaal, kelder, goudleren behang, historische schilderijen en wapens? Bied dan mee op de veiling of (makkelijker) schrijf hier beneden een reactie met je bieding.

Daarnaast is er ook, op hun idee en verzoek, een meet&greet mogelijk met de initiatiefnemers van de inzamelingsactie, Jacey en Nicky Niens, tijdens de rondleiding in het stadhuis. Datum en tijd van de rondleiding zijn in overleg af te spreken.

Het opgehaalde bedrag wordt volledig gedoneerd aan de inzamelingsactie en komt ten goede van het nieuwe apenverblijf van Zoo Krefeld.

 


UPDATE 20-01-2020:

De veiling is gesloten! De winnaar van de veiling is een mevrouw die met 11 kinderen (waaronder 2 rolstoelers) en 5 begeleiders een onvergetelijke dag gaat krijgen van ons.
Daarnaast heeft het afdelingsbestuur besloten om het geboden bedrag op te hogen naar een totaal van € 100,- voor het goede doel, de inzamelingsactie voor het apenhuis in de Krefeld Zoo.


 

Bekijk ook:

U bent hier