h

Actie tegen hardrijders Blerick: Gemeente gaat handhaven

16 oktober 2018

Actie tegen hardrijders Blerick: Gemeente gaat handhaven

Foto: SP
Bewoners willen maatregelen tegen het hardrijden in de woonwijken even buiten het centrum. Samen met buurtbewoners heeft de SP hiervoor handtekeningen opgehaald. Vanavond werden deze overhandigd aan de verkeerswethouder. Hij ging ook samen de wijk in om de gevaarlijke verkeerssituatie te bekijken en zegde toe dat er gehandhaafd gaat worden.

 

SP-bestuurslid Ali-Haydar Çakmak: “In aanloop naar deze avond gaven veel omwonenden gehoor aan de oproep tot actie en hingen de poster voor deze actieavond voor het raam. Die betrokkenheid en het enthousiasme tonen dat het bewoners menens is en men snel verkeersmaatregelen wenst.”

 

Çakmak: "Vanavond (dinsdag 16 oktober) hebben we samen met buurtbewoners de opgehaalde handtekeningen aan wethouder Sjors Peeters (50Plus, wijken&verkeer) gegeven om duidelijk te maken dat er veel te hard wordt gereden in de omliggende straten bij de basisschool aan de Albert Verweijstraat en dat er zo snel mogelijk iets aan moet worden gedaan."

 

Wethouders Peeters zegde toe dat (mits de gemeenteraad bij de begroting positief besluit) er extra handhavers kunnen worden aangenomen die vanaf december ook in Blerick aan de slag kunnen om op de verkeersproblematiek te gaan controleren.

 

Foto: SP-Venlo
Çakmak: "Wat ben ik ongelooflijk trots op alle mensen die bereid zijn om actie te voeren tegen hardrijders in de straat. Dit speelt in meer wijken en ook daar zal de SP in actie komen. Het resultaat van deze actie in Blerick laat zien dat actievoeren loont. Wij zullen samen met bewoners hier en elders blijven actievoeren tot dat er verandering komt."

 

U bent hier