h

Ludieke actie tegen zorggraaiers

16 juli 2017

Ludieke actie tegen zorggraaiers

Foto: SP-Venlo
De salarissen van sommige zorgbestuurders is nog steeds véél te hoog. Geld dat voor de zorg is bedoeld gaat zo op aan torenhoge beloningen. Op zaterdag 15 juli gingen we hiervoor wederom de straat op. Dit keer gingen we op een leuke manier in Venlo-centrum de aandacht op de zorg richten.

 

Laatst ontstond weer ophef over de veelverdieners bij de Zorggroep, Proteion en Mutsaersstichting, om er maar drie in onze regio te noemen.  De lonen van sommige directieleden en managers daar zijn nog altijd niet onder de Wet Normering Topinkomens gebracht (voorheen de Balkenendenorm). Zelf maken de zorgbestuurders nog weinig aanstalten om hun beloning onder de norm te krijgen, daarom onze actie als bewustwording en aandacht voor de situatie in de zorg.

 

Foto: SP-Venlo

We verzamelden voor het stadhuis van Venlo en trokken vervolgens door de winkelstraten.

 

Ook stelde onze Raadsfractie er op onlangs, op 11 juni, maar weer eens raadsvragen over. Maar het werkt nog beter wanneer de burgers op straat zelf ook laten zien dat ze genoeg hebben van dit gegraai in de zorgpot voor een topsalaris, geld dat bedoeld is voor de zorg.

 

Foto: SP-Venlo

De drie als boeven verkleedde 'topbestuurders in de zorg' kregen warempel ook nog een fan die met ze op de foto wilde... Deze 'zorggraaiers' vroegen hier trouwens geen geld voor.

 

De ludieke actie in de Venlose binnenstad kreeg veel bekijks waardoor we ook goed het doel van de actie konden uitleggen. Of zoals een marktkoopman bij ons klaagde: “Al dat geld wat naar de zorgbestuurders gaat, voor hun topinkomen ver boven de norm, had ook besteed kunnen worden aan de zorg zelf.”

 

Foto: SP-Venlo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sfeervideo van de start, door de stad lopen om aandacht te vragen voor de zorg en dan vooral een aanklacht tegen de veelverdieners en graaiers in de zorg. Foto links: Bij een actie hoort ook het uitdelen van flyers met informatie over de actie.

 

Ook een mevrouw die zelf in de ouderenzorg werkt wist het goed te verwoordden: “Nog erg veel geld dat bestemd is voor verpleging, personeel en het leveren van de juiste zorg, gaat op aan de riante lonen van de bestuurders aan de top.”

 

 

Foto: SP-Venlo

Onze eigen verpleegkundige. In opvallend tenue vroeg ze aandacht voor de actie.

 

SP-lid Angelique Weingarten coördineerde de actie: “Bestuurders klagen dat de zorg geld tekort komt maar tegelijkertijd wordt personeel ontslagen en krijgen mensen onvoldoende zorg dan waar ze recht op hebben. Dat kan beter en dat moet beter. Daarom vragen we middels deze en andere acties opnieuw aandacht voor de situatie in de zorg.”

 

Bekijk ook:

U bent hier