h

Campagne in volle gang

7 maart 2015

Campagne in volle gang

Foto: SP-Venlo
De posters zijn geplakt en dit weekend was de SP weer aanwezig op straat om in gesprek te gaan met winkelend publiek, uitdelen van informatiefolders en vragen te beantwoorden. Het leverde verrassende en bijzondere gesprekken op.

 

De campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen zijn inmiddels in volle gang. Hoewel, de SP trof 6 en 7 maart - toen 12 en 11 dagen voor de verkiezingen - in zowel Blerick als Tegelen een lege markt aan, althans als het gaat om de andere politieke partijen.

Onze kandidaten uit Venlo, Angelique Weingarten (nummer 3) en Ton Heerschop (nummer 34) gingen in gesprek met de mensen. En ook leuk, ook de jongeren van ROOD-Venlo hielpen mee.

 

Angelique: "Erg leuk, ook de manier waarop mensen je benaderen is fantastisch. Sommige mensen zijn het vertrouwen in de politiek geheel kwijt. Ze stellen dan wel vaak dat ze van de SP weten dat we er altijd zijn, en het ook niet voor het geld doen. Veel mensen willen weten wat de SP in de provincie wil. Of we bereid zijn mee te besturen, en wat ik ga doen voor hen in Maastricht. Het blijkt dat de provincie inderdaad op afstand staat maar de SP duidelijk niet en dat waarderen mensen."

Foto: SP-Venlo

Ook Ton heeft leuke gesprekken: "Een heer van tachtig vertelde vol overgave dat hij te weinig politici ziet die het voor de mensen doen. "Behalve jullie dan", zo voegde hij er aan toe. Een andere meneer wilde graag een verkiezingsprogramma en stelde: “Ze roepen wel dat veel mensen PVV gaan stemmen maar jullie gaan deze ronde winnen! Ik ben zelf geen rooie jongen maar jullie zijn oké en hebben mijn vertrouwen”, dat geeft vertrouwen.

"Het is duidelijk, de mensen zijn het pessimisme en de somberheid zat. Ze willen weer gewoon mens zijn in een provincie die er als het nodig is voor hen is. Niet een provincie die gaat voor de megaprojecten en slechts een serviceloket is voor het bedrijfsleven.  Dat maakt een avondje Blerick haarscherp duidelijk."

Foto: SP-Venlo

Angelique: "Ik heb een mooie avond in Blerick en een heerlijke middag in Tegelen gehad. Lekker de straat op, tussen de mensen waar het echt om gaat. Goede gesprekken gehad met mensen die zich in deze tijd vooral zorgen maken over de zorg. Ook iets wat mij de meeste zorgen baart.

Dus mensen, ga stemmen en REKEN AF met dit kabinet. Stem SP, lijst 5, en een rood bolletje bij plaats 3 zou ik waarderen."

 

U bent hier