h

Hebben wij een date?

14 februari 2014

Hebben wij een date?

De SP probeert op Valentijnsdag mensen te verleiden tot het maken van een afspraakje. Om de inwoners alvast warm te maken voor onze campagne vraagt de SP: ‘Hebben wij een date op 19 maart?’. Met de Valentijnshartjes verleiden we het publiek tevens om te gaan stemmen tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen.

 

De Valentijnsactie heeft ook een serieuze boodschap. De SP vindt dat de lusten en lasten eerlijker verdeeld moeten worden.

Lijsttrekker Ton Heerschop: “Het gaat bij de komende verkiezingen om een aantal hele belangrijke vragen. Zijn we hard voor elkaar of hebben we hart voor elkaar? Kiezen we voor tweedeling in deze gemeente of kiezen we voor solidariteit? De SP maakt een duidelijke keuze: Solidariteit.”

 

De valentijnskaarten zijn ook een ludieke wijze om mensen op te roepen meer naar elkaar om te zien en rekening met elkaar te houden.

Heerschop: “Maar daarmee zijn we er niet. Ook de overheid moet aan solidariteit werken. Of beter gezegd: juíst de overheid moet aan solidariteit werken. En dat gebeurt steeds minder. Een stem op de SP op 19 maart is de manier om hier verandering in brengen.”

 

Heerschop: “Andere partijen flirten ook graag met ons ideaal van een 100% sociaal Venlo. Met name de PvdA lijkt last te hebben van bindingsangst. Ze hebben wel een geheime liefde voor een sociaal Venlo, maar in hun stemgedrag durven ze daar niet altijd voor uit te komen. De PvdA moet niet langer als een muurbloempje langs de kant blijven staan maar samen met ons de gemeente een écht socialer en liefdevoller maken. En wie weet wordt dan niet opnieuw de deur dichtgegooid en kan er dan op links iets heel moois opbloeien.”

Valentijnskaartjes uitdelen, zoals hier op een station.

 

Heerschop: “We bevinden ons in een crisis die banen verloren doet gaan, lonen onder druk zet en onze oudedagsvoorziening bedreigt. Een crisis met grote sociale gevolgen die de solidariteit, lotsverbondenheid en het vertrouwen in de toekomst ondermijnt.”

In de gemeenteraad wordt besloten wie, welk deel van de crisis op zijn bordje krijgt te liggen. Op 19 maart kan iedereen zelf bepalen al dan niet te willen gaan voor een écht 100% sociaal Venlo.

 

U bent hier