h

Geslaagde wandeling bij Floriade

9 mei 2013

Geslaagde wandeling bij Floriade

Floriadewandeling Bijna 100 mensen hebben vanmiddag deelgenomen aan een wandeling bij het Floriadeterrein. De wandeling werd georganiseerd door de SP om de inwoners van Noord-Limburg te laten genieten van het park. Doordat de poorten waren gesloten konden de wandelaars niet het terrein op.

Veel mensen die meeliepen waren nieuwsgierig naar het terrein. Zelfs vanaf campings waren er toeristen gekomen om een te kijkje nemen. Thijs Coppus, SP-raadslid in Horst: “Er was weinig begrip voor het feit dat het terrein nog steeds niet toegankelijk is. Mensen hebben via de belasting flink meebetaald aan de Floriade en willen graag gebruik maken van het terrein.”

09-05-2013 wandeling Floriade 1 Dichte poort bij Villa Flora... Enkelen werden zó boos (op de Floriade-directie) dat ze opstapten, de overige aanwezigen wandelden mee.

Alexander Vervoort, raadslid voor de SP in Venlo, was ook bij de wandeling: “Het Floriadeterrein wordt onderhouden als een park en is normaal in de weekenden en op feestdagen open. Laat de mensen in Noord-Limburg genieten van de schoonheid aan flora die op het terrein staat en ook willen mensen heel graag zien wat er na de Floriade met het terrein gebeurt. Daarom heeft de SP deze wandeling georganiseerd, om iets over de omgeving te kunnen vertellen en met mensen uit de buurt samen te kijken wat er van het gebied is geworden.”

09-05-2013 wandeling Floriade 2 Langs de Innovatoren, die volgens provincie en gemeente volledig verhuurd zou zijn, net als Villa Flora, maar de werkelijkheid is anders...

Jammer dat de honderd aanwezige mensen werden teleurgesteld want waar de poorten anders open stonden waren ze nu ineens dicht en was er beveiliging ingeschakeld. Coppus: “Het was een risico dat we namen toen we deze wandeling organiseerden maar we gaan niet geheimzinnig doen, we willen niet stiekem het terrein op gaan, als we deze wandeling organiseren dan willen we het ook gewoon openbaar maken en gebruik maken van de poorten die normaal altijd open staan.”

“Maar die poorten waren nu dicht wat betekende dat we vandaag niet het terrein op konden. En dat is een domper zeker wanneer je bedenkt dat er ongeveer 80 miljoen euro van de belastingbetaler hierin steekt en de risico’s en mogelijke schulden waar de Floriade mee kampt, is het raar dat de mensen die via de belastingen de Floriade betaalden niet het terrein op mogen.”, aldus Thijs Coppus.

09-05-2013 wandeling Floriade 3 Ook aan het einde van de rondleiding voor een dichte poort...

De wandeling ging gewoon door, dan maar om het terrein, langs het hekwerk dat op sommige plekken ontbreekt en op andere plekken in de haast deze week extra bijgeplaatst werd. Vervoort: “Een paniekreactie van de Floriadedirectie om mensen buiten te houden? Op enkele plekken ontbreekt hekwerk of is het stuk dus als men het terrein op wil...”

De SP wil dat het terrein wordt opengesteld en dat er bijvoorbeeld rondleidingen worden georganiseerd. Het zou in april open gesteld worden maar werd verschoven naar mei en zal volgens de laatste berichten pas op 1 juni eindelijk weer open gaan.
Vervoort: “Tijdens de wandeling heeft de SP het terrein van de Floriade als 'publiek bezit' verklaard. De raadsfracties van de SP in de gemeenten die hebben meebetaald aan de Floriade komen snel met voorstellen om het terrein zo snel mogelijk voor publiek toegankelijk te maken.”

Doe mee en steun de SP. Nu is de tijd. Sluit je aan.
16-04-2013: Riante dagvergoeding voorzitter Floriadecommissie is ongepast
12-01-2013: SP wil raadsenquête naar falen Floriade

U bent hier