h

Meer van hetzelfde of de SP aan de macht?

10 september 2012

Meer van hetzelfde of de SP aan de macht?

stemmen%20potlood Woensdag 12 september heeft u het voor het zeggen welke kant Nederland opgaat, wordt het verder aanmodderen het moeras in met rechts of sociaal de crisis uit met links? Het worden spannende tijden; welke coalitie is mogelijk, gaat de PvdA na de verkiezingen de SP weer de rug toekeren of draait ze deze keer niet, wordt de SP groter dan de neoliberalen, gaat de SP eindelijk voor het eerst regeren, wordt Emile Roemer premier? Misschien geeft uw stem de doorslag...

De PvdA zakt minder in de peilingen dan voorheen en slaat zich alweer op de borst. Toegegeven, Samsom is een goed debater en de PvdA lijkt Samsom meer en meer de standpunten van de SP over te nemen. Maar blijft ze dat ook doen na de verkiezingen? Samsom flirt alweer met Rutte, een doelloos middenkabinet of ‘Paars3’ ligt daarmee op de loer. Een stem op de SP garandeert dat de PvdA wel links blijft en wel met de SP in een kabinet gaat.

De PVV slaat nog altijd wild om zich heen, schreeuwt dat alleen zij deugen en de schuld van alles zijn ditmaal Europa en de Grieken, over moslims, Polen en immigranten hoor je Wilders niet meer. De PVV schreeuwt maar maakt op geen enkele manier zaken waar. Wilders Zonder al te veel moeite kun je zo de 200 gebroken beloften (partijprogramma en regeer/ gedoogakkoord) ontdekken in de manier waarop de PVV tegen haar eigen ideeën stemde in de Tweede Kamer. Met het ene roepen en vervolgens het andere te doen houdt de PVV mensen voor de gek.

De VVD is net zo. Om geen kiezers aan Wilders te verliezen roept ze stevige rechtse praat, stemt ze tegen eigen standpunten om CDA en SGP te vriend te houden en weigert ze iets te doen aan de oplopende staatsschuld, geeft ze in een handomdraai miljarden aan banken en soevereiniteit aan ‘Brussel’ weg.
Rutte zegt net als in 2010 dat hij banen creëert maar door zijn beleid zijn er inmiddels een half miljoen werklozen rutte_weglachen en groeien bijna net zo veel kinderen op in armoede, rijzen zorgkosten uit de pan en wordt ondanks bewezen falen privatiseringen en marktwerking stevig doorgezet. De rijksten kregen er 30 miljard euro bij terwijl de laagstbetaalden 30 miljard moesten inleveren! Tweedeling en onzekerheid nemen toe. Rutte heeft genoeg problemen weggelachen, mooie VVD-praatjes vullen geen gaatjes!

Politiek is vluchtig, mensen vliegen van links naar rechts over het politieke landschap. Het vertrouwen in de politiek is laag, en terecht als je ziet hoeveel beloftes er gebroken worden. Ook het vertrouwen van kiezers komt te voet en gaat te paard. Jammer dat de meeste partijen de kiezer niet serieus nemen en ze paaien met loze woorden, enkel om de eigen macht veilig te stellen.

De keuze is eenvoudig op 12 september. Kiest u voor de partijen die al tientallen jaren aan de macht zijn en de baantjes onderling verdelen? Kiest u voor partijen die ‘links lullen en rechts vullen’? Kiest u voor schreeuwers die stemmen%20potlood niets van hun ideeën lijken te willen waarmaken en slechts uit zijn op macht? Of kiest u voor een sociale manier uit de crisis met de partij die de afgelopen jaren bewezen heeft te kunnen besturen, steevast gelijk krijgt in haar kritiek, geen baantjesjagers kent en die altijd een duidelijke koers gevaren heeft? In dat laatste geval kies voor hoop, optimisme en nieuw vertrouwen. Kies nu SP.

10 vragen aan Emile Roemer
Nog geen lid? Doe mee en steun de SP
03-09-2012: Liever een lolly dan iets uit je duim zuigen
22-07-2012: Doe mee met de SP-campagne!

U bent hier