h

Lolliecampagne bij NS-stations

2 september 2012

Lolliecampagne bij NS-stations

rode-lolly Op maandagochtend 3 september deelt de SP-afdeling Venlo 's ochtends vroeg folders, sponsjes en lollies uit bij het station Venlo. De actie staat niet op zichzelf; meer dan 80 SP-afdelingen uit het hele land staan maandag om 07.00 uur bij treinstations. Aanleiding hiervoor is het gejok tijdens de campagne door diverse partijen: ‘Wij zuigen liever aan een lolly dan uit onze duim’.

Tijdens deze verkiezingscampagne zijn nog meer SP-leden actief dan normaal het geval is in verkiezingstijd. Het enthousiasme onder de leden is opvallend.

Gemeenteraadslid en kandidaat-Kamerlid Ton Heerschop: “Vanuit rechtse hoek Ton_Heerschop en de multinationals wordt veel onzin over ons verkondigd. Dat is niet erg want dat bewijst dat we ertoe doen. En het betekent dat er op 12 september echt iets te kiezen valt: Gaan we door op het doodlopende pad van de liberalen of slaan we linksaf en komen we met de SP op een sociale manier uit de crisis?”

Naast het gebruikelijke verkiezingsmateriaal – folders lollieactie en schuursponsjes – deelt de SP ook lollies uit. Heerschop zegt daarover: “Tijdens verkiezingscampagnes wordt er veel uit de duim gezogen. Wij zuigen liever op een lolly. Het is ook goed tegen al het politieke zuur van de afgelopen jaren.”

Nog geen lid? Doe mee en steun de SP
10 vragen aan Emile Roemer
25-08-2012: Welke kant gaan we op?
22-07-2012: Doe mee met de SP-campagne!

U bent hier