h

Welke kant gaan we op?

25 augustus 2012

Welke kant gaan we op?

kraam Terwijl de concurrentie zich uitput met moddergooien, spookverhalen verzinnen en zelfs ronduit lachwekkende, aantoonbare onwaarheden te verkondigen, ging de SP-Venlo ook afgelopen dagen gewoon weer de straat op om met kiezers praten. Wat vinden zij van het beleid van de afgelopen jaren? Wat willen zij graag anders zien? Welke kant gaan we op?

Campagneleider SP-Venlo Guus Janssen: “De inzet van de komende verkiezingen is namelijk tot die laatste vraag samen te vatten. Wordt het liberaler of socialer? Ronduit de meeste mensen die we spraken willen niet meer genept worden met loze praatjes en gebroken beloftes.”

24-08-2012 flyeren Venlo Benders Gezellig SP-folders uitdelen bij een supermarkt in Venlo.

Rechts probeert de aandacht af te leiden van het feit dat haar neoliberale politiek verantwoordelijk is voor de puinhopen die zijn ontstaan. Het is onacceptabel de schuld daarvan op anderen af te wentelen. De burgers van Nederland zijn niet verantwoordelijk voor de crisis, maar krijgen wel de rekening gepresenteerd als het aan deze partijen ligt. De frontale aanvallen in de media zijn alleen maar verklaarbaar door eigenbelang en angst.

Guus Janssen: “Laat u niet leiden door angstverhalen, we nodigen u uit ons verkiezingsprogramma te lezen en zelf een oordeel te vormen. Het zou fijn zijn wanneer degenen die de huidige politiek-economische puinhoop hebben veroorzaakt deze ook oplossen maar gezien de plannen van met name VVD, CDA en PVV weet je zeker dat het alleen maar erger wordt. We zijn erg blij met het grote vertrouwen dat de SP in de peilingen krijgt. Dat vertrouwen willen we graag waarmaken door een kabinet aan te voeren van hoop en nieuw optimisme.”

22-08-2012 driehoeksborden plaatsen Ook de straatborden zijn geplaatst. Men kan niet meer om de SP heen.

SP-lijsttrekker Emile Roemer: “Elke stem telt op 12 september voor het antwoord. De SP staat vastberaden voor een sociale uitweg uit de crisis, voor eerlijker delen, de armoede aanpakken, de zorg beschermen en een duurzame samenleving mogelijk maken. We brengen de schatkist op orde zonder de samenleving en de economie af te breken. Als we de kans krijgen, zullen we samenwerken met iedereen die ook een menselijker en socialer Nederland onderweg wil. Daarom vraag ik om uw stem.”

Eigenlijk is het simpel; denkt u dat Nederland de afgelopen jaren verstandig en rechtvaardig bestuurd is? Bent u van mening dat het goed gaat met ons land? Of denkt u dat het roer om moet? Dat het anders, beter, eerlijker en socialer kan? In dat laatste geval is er maar één partij die uw stem kan vertegenwoordigen in Den Haag en ook na 12 september nog steeds hetzelfde doet als wat ze nu doet. Het is tijd voor de SP in de regering: Nu SP!

Wil jij meehelpen om de SP de grootste partij te maken? Meld je aan voor het Venlose campagneteam via e-mail: venlo@sp.nl of bel Guus Janssen op 06-10530920.

Nog geen lid? Doe mee en steun de SP
22-07-2012: Doe mee met de SP-campagne!
09-08-2012: SP trapt met ludieke fietstocht letterlijk de campagne af

U bent hier