h

Handtekeningenactie SP voor verdubbeling Maaslijn

20 september 2012

Handtekeningenactie SP voor verdubbeling Maaslijn

maaslijn_Veolia Eind mei 2012 heeft de SP in samenwerking met alle SP-afdelingen gelegen aan de Maaslijn van Roermond tot en met Nijmegen een enquête gehouden naar aanleiding van klachten over de toegenomen drukte op deze spoorverbinding. Tijd om opnieuw de steun van de reiziger te vragen.

De resultaten van de enquête waren helder. Uit het onderzoek komt duidelijk naar voren dat een meerderheid van de reizigers de drukte een probleem vindt. Twee derde van de reizigers op de Maaslijn vindt dat er te weinig zitplaatsen in de treinen van Veolia zijn. Ruim de helft van de ondervraagde reizigers vindt dit een probleem. Door de drukte maakt bijna een derde van de reizigers regelmatig gebruik van een alternatieve reisroute of een alternatief vervoersmiddel.

De resultaten van dit onderzoek zijn aangeboden aan gedeputeerde Van der Broeck en de heer de Beer, directeur van Veolia. Het rapport is na te zien op www.maaslijn.nu.
aanbieden_rapport_Maaslijn
SP-Statenlid Ben Rewinkel (midden) overhandigt het rapport aan directeur De Beer van Veolia (l) en gedeputeerde Van der Broeck (r).

De uitslag van de enquête ondersteunt de analyse van de SP dat spoorverdubbeling de enige manier is om de problemen op de Maaslijn structureel op te lossen. Door het spoor te verdubbelen kunnen er meer treinen rijden, is het gemakkelijker om sneltreinen te laten rijden en wordt voorkomen dat één vertraagde trein de dienstregeling voor uren in de war schopt.

maaslijn_doodspoor

Gedeputeerde Van der Broeck onderkent inmiddels het probleem. Hij heeft de conclusies van het SP-rapport overgenomen en heeft aangegeven dat hij in Den Haag gaat pleiten voor verdubbeling van dit spoortraject.
De SP gaat de gedeputeerde in zijn streven ondersteunen door handtekeningen van reizigers op te halen. Doel is om de verdubbeling van de Maaslijn hoog op de agenda te laten staan. We gaan hiervoor in de week van 1 tot 8 oktober op alle stations van Roermond tot Nijmegen de reizigers vragen om ons pleidooi met een handtekening te ondersteunen.

De reiziger aan het woord: Ondersteun hier de actie
Lees hier het gehele rapport ‘De Maaslijn; dood spoor of dubbel spoor(PDF)
29-08-2012: SP: Verdubbel het spoor tussen Roermond en Nijmegen
25-06-2012: Enquête: “Overvolle treinen Maaslijn zijn een probleem”

U bent hier