h

Veel te bespreken met onze leden

15 september 2011

Veel te bespreken met onze leden

megafoon Afgelopen dinsdag hield de SP-afdeling Venlo haar ledenvergadering. De komende regioconferentie werd voorbereid en afgevaardigden daarvoor gekozen, de actuele politiek werd besproken, en bestuur en raadsfractie legden verantwoording af en vermeldden wat ze de rest van het jaar in petto hebben.

Op 13 september was de ledenvergadering van dit najaar. Stefan Hugues Omdat er enkele nieuwe leden bij waren gaf afdelingsvoorzitter Stefan Hugues, na een voorstellingsrondje, een uiteenzetting van de geschiedenis van de afdeling Venlo en de terugkeer in de gemeenteraad in 2010.
Hierna gaf raadslid Ton Heerschop een korte uitleg van datgene waar de fractie zich zoal mee bezig houdt en welke koers we varen. “Ons gezegde ‘Zonder actie geen fractie’ stond ook hier weer boven aan het lijstje. Zo was het de leden niet ontgaan dat de lokale SP niet heeft stilgezeten de afgelopen tijd en er de nodige aandacht was voor bijvoorbeeld het onderzoeksrapport naar de brandweer. Maar ook de invloed die de SP-fractie kan hebben is duidelijk uiteengezet.”

Stefan Hugues vertelde dat we in aantal actieve leden toch enigszins zijn teruggegaan. Oorzaak hiervoor zijn gezondheidsproblemen, zelfs overlijden, maar ook doordat jarenlang actieve leden (heel begrijpelijk) een stapje terug willen doen. “Tijd dus voor een nieuwe lichting om op te staan. Voor iedereen die wil meewerken aan een sociaal en menselijk Venlo is ruimte binnen de SP-Venlo.”
Elke 2de dinsdag (mits mogelijk) van de maand komt de kerngroep samen, houd daarom de agenda in de gaten voor datum, tijd, locatie en thema.

Kerngroep

Hugues gaf daarbij aan dat we als SP-afdeling altijd verlegen zitten om een actieve bijdrage. “Er zijn talloze dingen die moeten gebeuren; van meedraaien bij de hulpdienst, fractieondersteuning, tot het bezorgen van ons ledenblad Tribune. Politiek is niet eens per vier jaar naar de stembus gaan of die stembusgang afwachten, politiek is iedere dag telkens weer ervaren wat er onder de mensen leeft, dat toetsen aan ons beginselprogramma, en dit onder de aandacht brengen van de volksvertegenwoordiging. Maar dan moeten er wel leden op staan die hun steentje willen bijdragen.”

Op 1 oktober is er de Limburgse regioconferentie. Tijdens deze regionale partijraad spreekt een ledenafvaardiging zich uit over de koers van de Provinciale Statenfractie en kiest ze nieuwe regiovertegenwoordigers die namens de afdelingen in Noord- en Midden-Limburg en Zuid-Limburg zitting nemen in het landelijk partijbestuur.
Ton Heerschop Ton Heerschop vertelde dat hij positief heeft gereageerd toen hij onlangs werd gevraagd zich te kandideren voor de functie van regiovertegenwoordiger. Daarmee levert de SP-Venlo voor het eerst een regiobestuurder, wederom een bewijs dat de SP-afdeling Venlo op koers ligt. Naast partijbestuurslid wordt zijn voornaamste taak het (on)gevraagd coachen en adviseren van lokale SP-afdelingen. Eens stevige klus en dito verantwoordelijkheid dus. De ledenvergadering steunt zijn kandidatuur, op 1 oktober blijkt of Heerschop ook de steun van de Limburgse regioconferentie krijgt.

ALV De SP kijkt terug op een geslaagde avond in een informele sfeer waarin veel informatie werd gedeeld over de afdeling, fractie, aanstaande scholingen, andere mogelijkheden van de partij, en natuurlijk de aandachtspunten van de leden.
De eerstvolgende ledenvergadering is de nieuwjaarsbijeenkomst, tenzij er door een (landelijke) politieke crisis een extra ledenbijeenkomst noodzakelijk is.

NU is de tijd! Sluit je aan en word lid van de SP
Vragen, opmerkingen, ideeën? Neem contact op met de SP in Venlo
Kijk in de agenda voor aankomende activiteiten
16-09-2011: Heerschop kandidaat partijbestuurslid/ regiovertegenwoordiger

U bent hier