h

Hoge beloningen bestuurders Zorggroep aanpakken

24 augustus 2011

Hoge beloningen bestuurders Zorggroep aanpakken

Zorggroep De SP raadsfracties in het noorden en midden van Limburg willen dat er een eind komt aan de 'exorbitante' beloningen bij de Zorggroep Noord- en Midden Limburg. De leden van de Raad van Bestuur van deze zorginstelling verdienden in 2010 respectievelijk 333.783 en 275.366 euro. Schandalige beloningen die aan de kaak gesteld dienen te worden.

De raadsfracties in Venray, Horst aan de Maas, Venlo, Weert en Roermond hebben inmiddels hun gemeentebestuur opgeroepen om de hoge beloningen bij de Zorggroep Noord en Midden Limburg aan de kaak te stellen.

Stefan-Hugues Fractiemedewerker Stefan Hugues: “Afgelopen tijd is ook elders in Limburg opschudding ontstaan over de beloning van top bestuurders van ziekenhuizen, universiteiten en woningcorporaties. Terwijl iedereen de broekriem moet aanhalen, mensen de laatste dagen van hun leven moeten slijten met meerdere mensen op een kamer, gaat het graaien aan de top ongegeneerd door. Dit pikken wij niet.”

Hugues: “De raadfracties van de SP hebben hun gemeentebestuur gevraagd om een overzicht te maken van lokale en regionale (semi-) publieke organisaties waar mensen Eurobiljetten een hogere beloning ontvangen dan de minister-president. Daarnaast wil de partij dat wanneer deze organisaties op een of andere manier subsidie of geld van de gemeente ontvangen, het topsalaris van de subsidie moet worden afgetrokken.”


Lees hier de vragen die de SP vandaag heeft ingediend. (PDF)


24-08-2011: Website L1: SP hekelt beloningen Zorggroep Noord- en Midden-Limburg (artikel en radio-interview)
17-06-2009: SP woest over salaris top Zorggroep
16-06-2009: Column: ‘Salaris thuiszorgbaas is ziekelijk’

U bent hier