h

SP woest over salaris top Zorggroep

17 juni 2009

SP woest over salaris top Zorggroep

De SP in Provinciale Staten is verontwaardigd over het hoge salaris van de Raad van Bestuur van de Zorggroep Noord- en Midden-Limburg. Ondanks de druk op bestuurders in de zorg om hun salaris te minderen, steeg het salaris van de Raad van Bestuur opnieuw. Het salaris van de voorzitter van de Raad van Bestuur steeg in 2008 tot ruim 300.000 euro.

thijs coppus SP-fractievoorzitter Thijs Coppus noemt het salaris van de Raad van Bestuur ''Schandalig en buiten alle proporties. Werkers in de thuiszorg gaan steeds minder verdienen, verpleeghuisbewoners moeten vaak nog met meerdere mensen op een kamer slapen en de zorg komt steeds verder onder druk te staan. Je kunt het dan niet maken om jezelf zo'n hoog salaris te geven.''

De komende maanden gaat de SP lokaal actie voeren om de salarissen van topbestuurders en de situatie in de zorg aan de kaak te stellen en zal lokaal met voorstellen komen.

16-06-2009: Salaris thuiszorgbaas is ziekelijk (column)
16-06-2009: website Dagblad de Limburger: "Bestuur Zorggroep wil loon niet matigen"

U bent hier